• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
EDAŞ'a kızdılar ateş yakıp yolu kapattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sık sık elektirik kesintilerinin yaşanmasına isyan eden Batmanlılar, yolu trafiğe kapattı, ateş yakarak EDAŞ’ı protesto etti.

 

Karşıyaka Mahallesi halkı, dün akşam saatlerinde elektrik kesintileri nedeniyle adeta EDAŞ’a ateş püskürdü. Duruma tepki gösteren mahalleli, sorunları giderilinceye kadar yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.

 

Sık sık yaşanan elektrik kesintilerine isyan eden mahallelilerden Abdullah Geldi, yaklaşık 3 aydan beri mahallelerinde elektrik sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bir saat elektrik geliyor, 8 saat gelmiyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, bu elektrik kesintilerine bir son verilmesidir. Başka da bir sorunumuz yoktur. Mahallemize bağlı trafo çok küçüktür. Tek bir trafo koca mahalleyi kaldırmıyor. EDAŞ yetkilileri, daha büyük bir trafo taksınlar. Bu sorun hallolmadığı müddetçe bizler de bu eylemlere devam edeceğiz. Sadece kenar mahallelerde bu sorunlar yaşanıyor. Batman’ın herhangi bir bölgesinde bu sorun yaşanmıyor. Sadece sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.” dedi.

 

Polisin müdahalesinin ardından olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, yakılan ateşi söndürdü. EDAŞ ekipleri ise, olay yerine gelerek sorunu giderdi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir