• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
İslami hizmette yeni bir soluk: Rahmet- Der
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BELÇİKA- Avrupa’da yaşayan Müslümanları ve özelliklede Müslüman genç nesli günah ve kötülüklerden alıkoymak, bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini anlatmak, İslami temel eğitimler vermek ve İslami ve insani çeşitli hizmetlerde bulunmak şiarıyla yola çıkan Belçika’nın Beringen şehrinde kurulan Rahmet VZW, Hollanda, Almanya ve Belçika’nın çeşitli bölgelerinden gelen Müslümanların katılımıyla gerçekleşen açılış programıyla hizmet hayatına başladı.
 
Açılış programı, yatsı namazının ardından verilen yemekten sonra, program sunucusu Fatih Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından Ramazan Tok’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kur’an tilavetinin akabinde, dernek adına Genel sekreter Nurettin Yaman yaptığı  konuşmada, “Müslüman kardeşlerimizin maddi ve manevi katkılarıyla bu gün derneğimizin açılışını gerçekleştirmekteyiz. Bu vesileyle emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Şüphesiz, bizim dernek açışımızdaki maksadımız, insanları kullara kulluktan kurtarıp, Allah’a kulluk yolunu göstermektir. Manevi eğitime destek olmak, evrensel ve İslami değerlerle yetişen, Allah’la bağları güçlü, kendisiyle barışık, topluma faydalı, ailesiyle huzurlu, sosyal çevresinde örnek bir nesil yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.
 
Programda bulunan  konuklarından Avrupa İslam Âlimleri Cemiyeti üyesi Molla Yahya yaptığı konuşmasına, “Allah-u Teâlâ bu gecemizi ve bu açılışımızı hayırlara ve güzelliklere vesile eylesin. Allah Teâlâ’dan, bu derneğimizin açılışını hususen Müslüman kardeşlerimize, dünyadaki bütün Müslümanlara hayırlar ve güzellikler getirmesini  niyaz ediyoruz. Saniyen bütün insanlığa hayırlar getirmesini de Cenab-ı Allah’tan temenni ve niyaz ediyoruz. Bu vesileyle derneğimiz hayırlı ve mübarek olsun. Allah çalışan kardeşlerimizden, katkıda bulunan kardeşlerimizden Allah razı olsun.” sözleriyle başladı.
 
Allah, kendisi için yapılan hiçbir hizmeti karşılıksız bırakmamıştır.
Molla Yahya konuşmasının devamında,“Her büyük iş, küçük işlerin yapılmasından geçen işlerdir. Allah için atılan hiçbir adımı, yapılan hiçbir işi, hiçbir hizmeti Allah-u Teâlâ karşılıksız bırakmamıştır. Çünkü eğer insanın düşüncesi, insanın derinlerinde yatan niyetler Allah için olursa, Allah onu duyurur, Allah ona cevap verir, Allah onun halkasını genişletir o işte mutlaka muvaffak olur .Cenab-ı Allah, Fussilet suresinin 33. Ayetinde  buyurduğu gibi, Allah’a çağıran, ‘Allah’a gelin, dine gelin, özünüze gelin, kendinize gelin’ deyip çağıran insanların bu sözlerinden daha güzel bir söz bulabilir misiniz? İşte Kavl-i Ahsen’dir bu işler. Sosyal ve içtimai hayatımıza katkıda sunacak bu gibi değerli hizmetler ve yatırımların biz Müslümanlar tarafından iyi algılanması ve gerektiği şekilde cevap verilmesi gerekir.” dedi.
 
Molla Yahya konuşmasının sonunda, Avrupa’da, günahlara bulaşma riskinin çok yüksek olduğu bir ortamda, bu tür hizmetlerin çok büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “ Bu küfür diyarında, rahatlığın, bolluğun, her şeyin serbest olduğu bir ortamda, insana hizmet esaslı bir düşünce ile yola çıkmış sizin gibi kıymetli genç kardeşlerim ve abilerimin bu davetini, Allah-u Teâlâ ulaştırmak istediği yere kadar ulaştıracaktır. Velev ki birçok engel de olsa, velev ki birçok problem de olsa… Çünkü Kadir-i Mutlak Allah Teâlâ’dır.” sözlerine yer verdi.
 
Program, konuklara yapılan ikramla devam ederken, Dernek Başkanı Ömer Nohut çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
 “İki kişi de olsak bir şeyler yapmamız gerek”
Yaklaşık olarak 10 yıldır Avrupa’da olduğunu belirten Nohut, Belçika’ya ilk geldiği yıllarda tek başına olduğunu ve daha sonra Hollanda’dan gelen bir arkadaşıyla tanıştığını söyledi. Nohut, bulundukları ortamlarda Müslümanların durumlarının İslami açıdan git gide kötüye gittiğini gördükten sonra, ‘İki kişi de olsak bir şeyler yapmamız gerek.’ düşüncesiyle ev sohbetlerine başladıklarını belirterek, kısa bir süre içinde sayılarının 5’e yükseldiğini  ve bu şekilde yaklaşık bir buçuk yıl devam ettiklerini  fade etti.
 
Bulundukları bölgede çoğunlukla Türkiyeli Müslümanların yaşadığını, fakat gençliğin çoğunluğun dinini unutmuş vaziyette bir gidişatta olduklarını görünce, kendilerinin de buna karşı birşeyler yapma gereği hissettiklerini, İslami davette kendilerinin de bir paylarının olmasını ve bu hayra ortak olmak istediklerini belirten Nohut, daha fazla kişiye ulaşabilmek ve İslami hizmetler götürebilmek amacıyla bir dernek açmaya karar verdiklerini söyledi.
 
“Allah-u Teâlâ’nın yardımını çok kısa bir zamanda gördük”
Karar verdikten sonra maddi yönden sıkıntıların  şartları zorladığını belirten  Nohut,  “ Bu yüzden altından nasıl kalkarız gibisinden biraz tereddütlerimiz oldu ama, biz Allah-u Teâlâ’ya tevekkül ederek, ‘Biz bu adımı atalım, İnşallah Allah-u Teâlâ yardım eder.’ dedik. Gerçekten Allah-u Teâlâ’nın yardımını çok kısa bir zamanda gördük. Hiç ummadığımız yerlerden, esnaf olarak pek kimseyi tanımadığımız halde, hangi kapıya gittiysek Allah’ın yardımını gördük. Kimse bizi boş çevirmedi ve biz bu yükün altından nasıl kalkacağımızı düşünürken, Allah’a hamd olsun şu anda kiramızı çok rahat bir şekilde ödeyebiliyoruz. Hatta biraz fazla da kalıyor. Allah’ın izniyle ne kadar kalırsa ona göre de biz de hayır işlerimizi, hizmetlerimizi, programlarımızı arttıracağız.” dedi.
 
‘Kutlu Doğum programları da yapacağız.’
Derneğin hizmetleri hakkında da bilgi veren Nohut, “ Pazar günleri erkeklere sohbetlerimiz var. En kısa süre içerisinde Allah izin verirse, kız çocuklarına ve erkek çocuklarına Kur’an derslerimiz başlayacak. Siyer, Fıkıh derslerimiz olacak. Bayanların kendi programları olacak. Ayrıca imkânlar elverdiği takdirde Kutlu Doğum programı düzenlemeyi de düşünüyoruz.”  sözlerine yer verdi. (Abdurrahman Ekinci – İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir