• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
İstismarcılar evlerden, Suriye için para topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl de Genç yaşlardaki bazı kişilerin vatandaşların evlerine   tek tek giderek, Kalem Der adına yardım topladıkları ve yardımların Suriye’ye gönderileceğini  söyledikleri belirtildi.

 

Konunun ısrarla sorgulanması üzerine bu kişilerin kaçarcasına uzaklaştığını söyleyen bazı vatandaşlar, Suriye’de yaşanan bu acıların dahi istismar edilmesine anlam veremediklerini belirttiler.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, Bingöl Kalem Der yetkilileri ise, kendilerinin böyle bir yardım çalışması başlatmadıklarını belirterek, “Biz hiçbir şekilde bir yardım kampanyası veya çalışması başlatmış değiliz. Kesinlikle ayni olsun, nakdi olsun para ve yardım isteme gibi bir durum söz konusu değildir. Bingöllü hemşerilerimiz kapılarına gelen ve derneğimiz adına yardım isteyen kişilere asla tevessül etmesinler. Bu kişilerin iyi niyetli olduklarına da inanmıyoruz. Basına düşen ve yürekleri dağlayan Suriye resimlerinin hemen arkasından bu olayın olmasını, insanımızın güzel duygularının istismar edilmek istenmesi olarak görüyoruz. Maalesef bu istismarcılar da derneğimizin adını kullanarak bazı evlere gitmektedirler. Bunu da esefle karşılıyor ve bu istismarcılara kanılmamasını stiyoruz.” ifadelerini kullandı.   (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir