• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.085
  • ...
12 Ocak Ehliyet sınav sonuçları Açıklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yılda 9 kez yapılan ve bu yılın ilk sınavı olan 12 Ocak 2014 Ehliyet sınavı Pazar günü gerçekleştirildi. 12 Ocak ehliyet sınav soruları MEB tarafından 15 Ocak 2014 Çarşamba günü açıklandı. Tüm gözler Ehliyet Sınav sonuçlarında iken MEB 21 Ocak 2014 Salı günü Ehliyet Sınav sonuçlarıaçıkladı. 12 Ocak Ehliyet Sınav Sonuçları verdiğimiz linklerden sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz. İşte Ehliyet Sınav soruları, Ehliyet Sınav Sonuçları sorgulama ekranı...

12 Ocak 2014 Ehliyet Sınav Soruları İndirmek İçin Tıklayın!

12 Ocak 2014 ehliyet sınav sonuçları aşağıdaki sorgulama linkten TC kimlik No ile sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz ...

12 Ocak 2014 ehliyet sınav sonuçları Öğrenmek İçin Tıklayın!

Ehliyet sınavına giren sürücü adaylarının ehliyet almaya hak kazanmaları için bu sınavda sorulan soruların Trafik, İlk yardım ve Motor derslerinden en az 70 puan barajını aşmaları ve bu 3 sınavdan geçtikleri taktirde direksiyon sınavını geçmeleri gerekiyor. Adaylar direksiyon sınavından da en az 70 puan aldıkları durumunda ehliyeti almaya hak kazanacaklar.

Sürücü adaylarının girdiği ilk sınav yani Ehliyet sınavının sonucunda üç kategori`nin birinden başarısız olanlar sadece başarısız oldukları dersten tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Aynı şekilde direksiyon sınavından da başarısız olan adayların sınavı tekrarlanacaktır. O yüzden ehliyet sınavı sonuçları diğer bir aşama için önemlidir. Adayların ehliyet sınavı ve direksiyon sınavından başarısız olursa 5 defa daha girebilme hakları vardır.

YENİ EHLİYET DÖNEMİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler, yeni ehliyetlerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanacağını söyledi. Yeni ehliyetler evlere postalanacak.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSUNA KAYIT YAPTIRMA ŞARTLARI

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar, motorlu taşıtlar sürücü kurs müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

d. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

e. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu almış olmak.

f. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
g. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

h. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ı. Nüfus cüzdanı fotokopisini MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yabancı uyruklu adaylardan;
a. Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi,
b. Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye`de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi,
c. Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu`nu kayıt esnasında MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi,
e. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi, istenmektedir.


SINAV BAŞVURU ŞARTLARI
a. Sınav ücretini MTSAS takviminde belirtilen süre içerisinde yatırmak.
b. Belirlenen süreye kadar MTSK`ya devam ederek, teorik derslerin eğitimlerini tamamlamak.


SINAV BAŞVURU ÜCRETİ ve BANKA İŞLEMLERİ
Aday, 2013 yılı ve/veya her sınav dönemi için ayrı-ayrı olmak üzere 50.00 TL KDV dahil MTSAS sınav ücretini (bu bedel her yıl için aday sayısı, sınav merkezi sayısı, soru sayısı, baskı giderleri ve sınav organizasyon verileri dikkate alınmak suretiyle yeniden belirlenecektir.) T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSAS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde yatıracaktır. Banka dekontunda adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve sınavın adı bulunacaktır. Aday, banka dekontunu MTSAS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adayın olacaktır. MTSAS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri değiştirilmez ya da uzatılmaz.


Tüm yıllara ait ehliyet sınav soruları için tıklayın. Buradan geçmiş ehliyet sınav sorularının hepsine ulaşabilirsiniz.


ADAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

Dönem kaydı kurum tarafından doğru olarak yapılan adayların MTSAS başvurusu, adayın kayıt yaptırdığı kurs müdürlüğüne banka dekontunu teslim etmesi ve Özel MTSK Modülünde paranın yatırıldığı görülmesinden sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onay vermesi ile gerçekleşecektir. Yabancı uyruklu adaylar, aldıkları geçici TC. kimlik numarası ile MTSK müdürlüklerine başvuracaklardır. Kurumlar bu numara ile Özel MTSK Modülünde açılan ekrandan aday bilgilerini girecektir. Alınan bu numarayla aday bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekontunu MTSK müdürlüğüne teslim edecektir.

2014 Ehliyet Sınav Tarihleri

12- Ocak 2014 Pazar
08 -Şubat -2014 Cumartesi
08 Mart 2014 Cumartesi
14- Haziran 2014 Cumartesi
12 -Temmuz 2014 Cumartesi
09 -Ağustos 2014 Cumartesi
06- Eylül 2014 Cumartesi
18 -Ekim 2014 Cumartesi
9 -06 -Aralık 2014 Cumartesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir