• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
AK Parti Çüngüş İlçe Başkanlığı`nda Toplu İstifa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstifalarla ilgili Doğan Haber Ajansının yaptığı haber şöyle oldu:
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin`in Diyarbakır`a bağlı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklamasında, Çüngüş`te Zübeyir Aslanca`nın aday gösterilmesi tepki çekti. Kendisi de aday adayı olan Ak Parti Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, il genel meclis üyeleri Ramazan Demir, Ali Akmaz, İlçe Teşkilat Başkanı Efkan Çiftçi ve yaklaşık 2 bin üye, partiden istifa etti.

İlçe Başkanı Hüseyin Uzun`un istifa etmeyip görevine devam ederken, parti binası önünde toplanan kalabalık adına konuşan Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Ramazan Demir, "Çüngüş olarak biz, şahıslara oy veririz. Temayül yoklamalarında en arka sıralarda yer alan bir kişinin, sırf birilerinin yakını olduğu için belediye başkan adayı olarak gösterilmesi kabul edilemez. Bu parti adaletli de değildir, kalkınmış da değildir. Adaletli bir demokraside toplumun çoğunluğuna saygı gösterilir. Biz teşkilat olarak bugüne kadar verdiğimiz oylarımızı helal etmiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, Yukarı Şeyhler Belde eski Başkanı Ahmet Yıldırım, 4 belediye meclis üyesi ile çok sayıda partili ile birlikte istifa ettiklerini dile getiren Demir, ilçe teşkilatının da kapalı olduğunu söyledi.

İl Genel Meclis Üyesi Ali Akmaz da, ilçe halkının tercih hakkını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, "Halkımızın haklarını savunmak için bu dakikadan sonra bağımsız olarak çalışacağım. Teşkilattaki arkadaşlar ile temayül yoklaması yaparak, bir belediye başkan adayı belirleyip seçime o şekilde gireceğiz" diye konuştu.

Bu arada partiden istifa eden meclis ve teşkilat üyeleri, ana cadde de yürüyerek, `oylarımızı helal etmiyoruz`, `ampul patlasın` sloganları attı. Bir süre slogan atarak yürüyen kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı. (DHA)

İhlas Haber Ajansının Haberi ise aşağıdaki gibi:

Adalet ve Kalkınma Partisi`nce Diyarbakır`ın Çüngüş İlçe Belediye Başkan adaylığının belirlenmesinin ardından 100 partili üyelikten istifa etti.

ADAYI KINAYARAK İSTİFA ETTİLER

Çüngüş`te, belediye başkan adaylığının Zübeyr Aslanca`ya verilmesinin ardından aralarında mevcut Belediye Başkanı Mehmet Geçitli ile İl Genel Meclis üyeleri Ramazan Demir ile Ali Akmaz ve AK Parti`den Çüngüş Belediye Başkan aday adayı Ali Suat Akmeşi`nin yanı sıra partiye üye yaklaşık 100 kişi, adaylığın Aslanca`ya verilmesini kınayarak topluca istifa etti (İHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir