• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Ümraniye’de kuyumcu soygunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Olay, saat 04.30 sıralarında, Alemdağ Caddesi 73 numarada bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. İddiaya göre, lüks bir otomobille olay yerine gelen kimliği belirsiz silahlı 4 kişi, etrafı kolaçan ettikten sonra kuyumcuya yöneldi. Kendilerine doğru gelen güvenlik görevlisini silahla korkutarak etkisiz hale getiren şahıslar, önce kepenkleri, ardından da camı kırarak içeri girdi.
 
Kısa süre içinde tezgahda bulunan yaklaşık 2 kilo altını alan şahıslar, araçlarına binerek bölgeden uzaklaştı. Güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
 
Soyguncuların yaklaşık 2 kilo altın aldıklarını belirten kuyumcunun sahibinin oğlu Berk Sever, “Güvenlik şirketinin araması üzerine geldik.
 
Geldiğimizde zaten işi bitirmişlerdi. Saat 04.15’te buraya geliyorlar. Kepengin kilitlerini demir makasla kırıp kepengi açıyorlar. Kepengin kilidini kırmaları çok fazla vakit almamış ama camı kırmaları 3-4 dakikalarını almış. İçeri girip çıkmaları da yaklaşık 1 dakika ile 2 dakika arasında sürmüş.
 
Buraya beyaz bir ciple yanaşmışlar. Buradaki güvenlik görevlisi arkadaş da gelip onları korkutmaya çalışmış. Güvenlik kamera görüntülerinden gördüğüm kadarıyla kilidi alıp arkadaşa fırlatmış. Silah falan da çekmiş buradaki şoför ona. Sonra polise haber veriyor arkadaş.
 
Altınlar balkonun içindeydi, kasada da vardı ama onlara dokunmaya fırsatları olmamış. 3 kişi saldırıyı düzenliyor. Üçünün de kafasında kapüşonlar var. Kimlikleri kamera görüntülerinden çok zor tespit edilebilir” dedi.
 
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak delil topladı. Dükkanın güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis ekipleri, kaçan şahısların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.
 
Öte yandan alarma geçen polisler, plakasını belirledikleri lüks araç ile şahısları yakalamak için bölgede çalışma başlattı. Olayla ilgili polis ekiplerinin soruşturması sürüyor.
CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir