• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...

KONYA-Karatay Kaymakamlığı Öncülüğünde, Karatay Belediyesi, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Karatay Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Kırsal Kalkınma Tanıtımı ve Diploma töreni düzenlendi.

 

Düzenlenen törene Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Halk Eğitim Müdürü Osman Öz, Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Proje İl Koordinatör Vekili Adnan Dündar, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Halk Eğitim Müdürü Osman Öz, çiftçilerin aydınlatılması ve desteklenmesi amacıyla böyle bir programa öncülük ettiklerini söyleyerek, 7 ayrı dalda 31 adet kurs açtıklarını ve bu kurslarda Bin 196 kursiyerin katılım göstererek sertifika almaya hak kazandıklarını söyledi.

 

Ardından söz alan Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Proje İl Koordinatör Vekili Adnan Dündar, açılan kurslara katılım sağlandığını ve kurslarda verilen destekler hakkında eğitim yaptıklarını söyleyerek, program hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında, Büyükşehir yasasıyla birlikte köylere hizmet götürme noktasında ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

 

Hançerli, köylere sadece fiziki çalışma değil, yeni yasaya göre belediyelerin tarımsal ve hayvancılıkla alakalı hizmetleri de verebildiğinin önemine değindi. Köy yollarının asfaltlanması noktasında Karatay Belediyesi olarak tüm kurumlarla birlikte ortak çalışmalar içerisinde hizmet vereceklerini dile getiren Hançerli, yeni yasayla birlikte 86 kilometre karelik  bir alana hizmet vereceklerinin altını çizdi.

 

Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise konuşmasında Karatay ve Konya’nın, Türkiye’nin tarım alanı olarak görüldüğünü ifade ederek, bunun da sağlıklı bir şekilde geliştirilmesi için, çiftçilerin eğitiminin önemli bir konu olduğunu vurguladı.

 

Karatay arazisinin yüzde 25’i sulu, yüzde 25’i ise kuru tarım olarak kullanıldığını dile getiren Altıntaş, Karatay’da çiftçi sayısının 7 Bin olduğunu belirtirken, konuşmasında tarım ve tarım işletmeciliğinin önemine de  vurgu yaptı.

 

Konuşmaların ardından etkinlikler düzenlenirken, kursiyerlere diplomaları programa katılan protokol tarafından takdim edildi. (İlyas Yavuz-İLKHA)