• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Çocuk sizi örnek alır, çocukça görür, çocukça yaşar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi ile Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde, vatandaşlara yönelik düzenlenen "Sağlık Buluşmaları" seminerleri devam ediyor.

 

Her ay farklı bir konuda, alanında uzman isimler tarafından verilen seminerlerle, vatandaşlar sağlıklı yaşamın sırlarını öğreniyor. Son olarak Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere çok sayıda kadın katıldı.

 

‘Sağlık Buluşmaları’  etkinliklerinin bu ayki programında, Psikolog Merve Karabiber Gemici’nin  konuşmacı olarak katıldığı  ‘Evin Yeni Patronu Çocuklar’ konulu  seminer verildi. Gemici,  Esenler  sakini  annelere, çocuklarla iletişim hakkında birbirinden değerli bilgiler verdi.

 

 “Somut ve net olunmalı”

İBB Kadın ve Aile Sağlığını Koruma Hizmetleri’nde görevli Psikolog Gemici, verdiği seminerde, ebeveynlerin çocuklara karşı tutumlarının nasıl olması gerektiğini ve çocukla iletişimde dikkat edilecek noktalar üzerinde durarak, “0 – 6 yaş grubu çocuklardan somut isteklerde bulunulmalı ve net olunmalı. Çocuğa sınır koymak güvenliği sağlar. Sınırlar anlaşılır oldukça, çocuk tarafından da daha kolay izlenebilir” şeklinde konuştu.

 

“Çocuk görür, çocuk yapar”

Çocuklara karşı en sağlıklı tutumun ‘Demokratik Tutum’ olduğunu vurgulayan Gemici, “Demokratik tutum, otoriter tutumdaki netliği, serbest tutumdaki hak tanınmayı da içinde barındırıyor. Demokratik tutumda, anne-baba ile çocuk arasında sorunların çözümü noktasında işbirliği var. Çocuk bu süreçte aktif katılımcıdır” dedi.

 

Son olarak çocukla iletişimde dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Gemici, “Çocuğa neyi, neden yapması, ya da yapmaması gerektiğini doğru şekilde anlatın.Çocuklar anne-babalarının tutumlarından  çok etkilenir. Buna dikkat edin. Siz kendinizi ne kadar iyi hissederseniz, çocuk da sizi örnek alacaktır. Çünkü çocuk görür, çocuk yapar.” Tavsiyeleri ile konuşmasına son verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir