• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
El Fetih 7 Yıl Sonra Yeniden Gazze`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın liderliğini yaptığı Fetih hareketinden 3 yetkili, Hamas`ın 2007 yılında kontrol altına aldığı Gazze`ye 7 yıl aradan sonra ilk kez adım attı.

Filistin Yasama Meclisi milletvekilleri Macid Ebu Şemmale ve Ala Yagi ile Fetih Devrim Konseyi üyesi Sufyan Ebu Zayde, Gazze`nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı`ndan geçerek bölgeye ulaştı.

Milletvekili Şemmale, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze`deki Filistin hükümetinin Fetih liderlerinin girişine izin vermesi sayesinde Gazze`ye gittiğini, yakınları, arkadaşları ve hareket liderleriyle görüşmek üzere 10 gün bölgede kalacağını ifade etti.

Ebu Zayde ise Başbakan İsmail Heniyye`nin başlattığı girişim neticesinde Gazze`ye ulaştığını, bu adımların doğru olduğu ve yeni adımların atılması gerektiğine dikkati çekti.

"GAZZE ONLARIN DA VATANI"
Öte yandan Gazze`deki Filistin hükümeti sözcüsü İhab el-Gusayn, yaptığı açıklamada, Fetih liderlerinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Gazze, toprakları ve vatanlarıdır. Halklarının arasına hoşgeldiler. Bu olumlu adımın, bölünmüşlük sayfasının kapanması niyetiyle atılacak yeni adımlarla taçlandırılmasını umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Gusayn, hükümetin, milli mutabakatın sağlanması konusunda çalıştığını vurgulayarak, Fetih hareketinin de bu konuda kendileriyle olumlu işbirliği yapması yönündeki temennilerini dile getirdi. Gusayn ayrıca, "milli mutabakatın sağlanmasında önemli adımlardan biri" olan Batı Şeria`daki siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısını yineledi.

Heniyye, 6 Ocak`ta yaptığı açıklamada, milli mutabakatın sağlanması için alınan bazı kararlar kapsamında siyasi tutuklular arasında yer almayan Fetih mensuplarının serbest bırakılması kararı alındığı ve Fetih hareketinin Gazze`den ayrılan Yasama Meclisi üyelerinin bölgeye girmelerine izin verildiğini bildirmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir