• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
 Ali Ünal, Zulme Kılıf Bulma Derdinde mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet ile yaşadıkları gerilim ve kavga Gülen Cemaatini akıl almaz yerlere savurabiliyor. Zaman gazetesinin köşe yazarlarından ve aynı zamanda Cemaat içinde önemli bir konum sahibi olduğu bilinen Ali Ünal’ın 20 Ocak tarihli "Erdoğan, Haşhaşîler, sivil yardım kuruluşları" başlıklı yazısında sarf ettiği bazı sözler bu manada dikkat çekici mahiyet arzetmekte.

Başbakanın Haşhaşi tahkirine cevap sadedinde yazılmış yazıda Ali Ünal uzun uzadıya İran tehlikesine değiniyor ve oradan da el-Kaide hakkında birtakım komplocu tezleri sıralıyor. Öyle şeyler söylüyor ki, nihai manada Suriye’de zalim Baas rejiminin ve bir numaralı destekçisi İran’ın tezlerini adeta haklı çıkartıyor. Yok, Batılılar plan yapmış, Suriye dörde bölünecekmiş, el-Kaide Amerikan ve İngiliz istihbaratının ordusuymuş, Yasin el-Kadı neo-con Cheney’in yakın dostuymuş ve daha bir dizi saçmalık!

Ve turpun büyüğü sona saklanmış! Sivil yardım kuruluşları siyasi hedefler için kullanılma tehlikesine karşı dikkat etmeliymişler, yoksa sonu kötü bitermiş! Açıkça İHH’ya yönelik örtülü saldırıları meşrulaştıran, zalimliğe kılıf bulan bir yaklaşım bu!

Yazının bu bölümünü alıntılayalım:

“…Bu sütunda daha önce yer verildiği üzere, Amerikalı yazar Ralph Schoenman’ın 1992’de yayımlanan Siyonizm’in Gizli Tarihi kitabında, Suriye’nin dörde bölünmesinin İsrail’in kesin planları içinde bulunduğu ve dört devletten ikisinin birbirine düşman Sünnî devlet olacağı ifade edilmektedir. El-Kaide, bu devletlerden birini kurmaya çalışmaktadır ve korkarım ki, eylemleriyle İsrail’in Suriye’ye doğru harekâtına zemin hazırlayacaktır. El-Kaide, Mahir Kaynak’a göre “Amerikan operasyonlarının kod adı,” pek çok araştırmacıya göre, CIA ve İngiliz gizli servisi MI5’in “gizli terörist ordusu”dur. ABD’de Neo-Conların liderlerinden olan Cheney’in yakın dostu Yasin al-Kadı’nın da el-Kaide finansörlerinden olduğu iddialar arasındadır. CIA ve MI5 el-Kaide’yi kullanırken, ABD, el-Kaide ile iş tutan ülkeleri cezalandırmak gibi bir politika izleyerek, el-Kaide’yi iki defa kullanmış olmaktadır. Sivil yardım kuruluşları topladıkları yardımları bazı siyasi hedefler adına kullanılma izlenimi verecek davranışlardan kaçındıkları takdirde yardım kuruluşu olarak kalabilecek yoksa üzerlerine çektikleri şüphelerle kendi fonksiyonlarını kendileri bitirmiş olacaktır.”

Son cümlede ne çok mesaj gizli değil mi?

Haksözhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir