• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
Gaziantep`te yangın faciası: 3 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Prosep Boya Fabrikasının boya ve sentetik maddelerin bulunduğu bölümde yangın çıktı.

Saat 14.00 sıralarında henüz sebebi belli olmayan yangın çıktı. Yangına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. 30 itfaiye aracı ve 100 personelle müdahale edilen yangında fabrika işçilerinden Sait Bayındır, Bekir Koşucu ve Mustafa Öztürkmen yaralandı.

Şehitkâmil Devlet Hastanesine götürülen yaralılardan Sait Bayındır`ın durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmalarında yangın kısmen kontrol altına alındı. Bu arada, yangının çevredeki fabrikalara sıçramaları için elektrikler kesilerek gerekli önlemler alındı. İtfaiye Müdürü Mustafa Karakus, "İhbarı alır almaz tüm ekiplerimizi olay yerine sevk ettik. Yangında 3 işçinin öldüğü belirtildi . Yangın fabrikanın boya bölümünde çıktığı için söndürme çalışmaları uzadı. Soğutma çalışmalarının ardından maddi hasar tespit edilecek." dedi.

Bu arada, olay yerine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın`ın da geldi.

Fabrika işçilerinin de destek verdiği yangın söndürmede zehirlenen işçilere ambulansta müdahale edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir