• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güvenilir gıda eğitimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,  gıda güvenilirliliğini sağlamaya yönelik denetimlere devam ederken bir yandan da gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla eğitim programları devam ediyor.

 

İl müdürlüğü teknik personellerince yıl boyunca belirli aralıklarla eğitimlere devam edileceğini belirten Tarım İl Müdür vekili Osman Akar, Güvenilir Gıda Eğitimlerinde toplumun her kesimine ulaşılmaya çalışılacağını kaydetti.

 

Geleceğin çocuklarının güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla İl Müdürlüğünce eğitim faaliyetini gündeme aldıklarını belirten Akar, bu eğitimle öğrencilere güvenilir gıda temini ve gıda tüketimi konusunda bilgi aktararak, daha bilinçli ve sağlıklı bir toplum oluşturmayı amaçlandıklarını söyledi.

 

Akar; “Bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Gıda Mühendisi olarak Gıda Kontrolleri yürüten personelimiz eğitim hizmeti de vermektedirler. İlimizde bulunan İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine “Güvenilir Gıda Eğitimi” verilmektedir. İlimiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden Gıda Mühendisleri tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılı birinci dönemde şimdiye kadar 1116 öğrenciye “Güvenilir Gıda Eğitimi” verilmiştir. Eğitim devam etmekte olup belirlenen program çerçevesinde nisan ayı ortalarına kadar sürecektir. Hedefimiz bu eğitim programını sürekli hale getirip daha çok kişiye bilgi ulaşmasını sağlamaktır. Yapılan eğitimde öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı konularında bilgiler verilmektedir’’ dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir