• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Muş Devlet Hastanesinde hasta yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Özgür Ömer Yıldız, hastanelerinde faal olan 40 poliklinik ile 2 acil servis ünitesi   günde 4 bin 200 hastanın tedavi edildiğini söyledi.

 

Hastanelerde hekim dışı 368 personelin görev aldığını belirten Muş Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Özgür Ömer Yıldız, hastanelerinde 111 doktorun olduğunu  söyledi.  Yıldız hastanelerinde hekim sayısının normal olduğunu ancak personele ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

Aktif olan 40 poliklinik ile birlikte her  gün iki acil serviste ortalama 4 bin 200 hastanın tedavi olduğunu belirten Yıldız, “111 doktorun görev yaptığı hastanemizde polikliniklerde günde 3 bin hasta muayene ediliyor. Muş Devlet Hastanesi’ndeki acil servis ünitesine günde ortalama 800 hasta geliyor. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki acil servis ünitesine de günde ortalama 400 hasta geliyor. Muş Devlet Hastanesi olarak poliklinik ve acil servislerimizde bir günde 4 bin hasta muayene oluyor.” dedi.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren hastaneye akın eden hasta ve hasta yakınlarının polikliniklerde meydana getirdiği yoğunluk zaman zaman sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Koridorlardaki kalabalıklardan dolayı vatandaşların yanı sıra görevlilerin de rahat hareket edemedikleri gözlenirken, bazı vatandaşların koridor yerine hastane bahçesinde ve çevresinde beklemeyi tercih ettiği gözlendi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir