• DOLAR 32.586
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2415.317
  • ...
Gök: `Belediyeler halkın belediyesi olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Belediye Başkan Adayı Dr.Aydın Gök, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Laviva Parkta yapılan yemekli toplantıya Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba ve mahalled muhtarları katıldı.
 
Toplantı başında muhtarlar, muhtarların yaşadıkları sorunlar başta olmak üzere, şehrin imar, temizlik ve taziye evleri gibi sorunlarına değindiler.
 
"Her ferdin kişisel çıkarlarını bırakıp halkın çıkarlarını öne çıkarmalı"
Yemekten sonra muhtarlara seslenen İl Başkan Yardımcısı Osman Teyfur, kendi anlayışlarında halka hizmet edenin halkın efendisi olduğunu belirterek, halkın içinden geldikleri için halkın ve memleketin sorunlarını bildiklerini ve çözeceklerini söyledi. Bu çağda en önemli sorunun insaniyet sorunu olduğunu ve bir milletin en büyük sorununun nesil sorunu olduğunu dile getiren Teyfur, “En büyük sorunumuz neslin, gençliğin maneviyattan uzaklaşma sorunu olduğunu bu yüzden, mal, can, nesil, din emniyetimizdir. Partimiz Hüda Par iyilik, doğruluk ve dayanışma üzerine kuruldu” dedi. Her ferdin kişisel çıkarlarını bırakıp halkın çıkarlarını öne çıkarması gerektiğine işaret eden Teyfur, “İdareye talibiz çünkü bu halkın imkanlarını halkın iyiliği için kullanacağız ki, hizmet görsün, kardeşlik hakim olsun. Biz biliyoruz ki, iyilik ehli birlik yapmasa hiçbir şeyimiz emniyetli olmaz. İyilik yolunda çalışırsak Allah’ta bize yardım eder.” şeklinde konuştu.
 
"Adaylarımız dürüst olduktan sonra seçimi kaybetsek de sorun değil"
Daha sonra söz alan Dr. Aydın Gök, bir yıllık bir parti olmalarına rağmen 48 ilde örgütlenip seçime girme hakkı kazandıklarını belirterek, “Buna rağmen partimiz hakkında başka partilerin şayia ürettiklerini ve seçime girmeyeceğimiz propagandası yaptılar. Ancak mevcut durum bu şayiaların yalan olduğunu ortaya çıkardı.” dedi.
 
Dürüst ve temiz adaylarla ve ‘dürüst siyaset, gerçek adalet’ anlayışı ile yola çıktıklarına dikkat çeken Gök, “Adaylarımız dürüst olsun seçimi kaybetsek de sorun değil. Siyaset ve siyasetçiler için daha önce yanlış algılar vardı. HÜDA PAR olarak bu algıyı değiştireceğiz. Kazandığımız tüm belediyelerde ‘Rüşvet alan da veren de mel’undur’ tabelasını asacağız ve kadrolarımızı da buna göre kuracağız. İkincisi, çalıp çırpmayacağız, belediyeleri yetim malı gibi görüp koruyacağız.” ifadelerini kullandı.
 
"Kazandığımızda belediye halkın belediyesi olacaktır"
Belediyelerin hizmet yerleri olduğunu siyaset yerleri olmadığına vurgu yapan Gök, sözlerine şöyle devam etti: “Her yere aynı hizmeti götüreceğiz. Tüm şehrin ve halkın adayıyız. Kazandığımızda belediye halkın belediyesi olacaktır. Referansımız İslamdır. Halkımız Müslümandır. Onlara inancımız gereği hizmette bulunacağız. Belediyeleri yetim malı gibi koruyacağız. Halkımız hizmete layıktır. İdeoloji, parti gözetmeden hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Denenmiş aday ve partileri tekrar tekrar denemenin mantıklı olmadığına işaret eden Gök, “Halkımız denenen kişi ve partileri tekrar denemeyecektir. İnanıyorum halkımız 5 yıl daha aynı sıkıntıları çekmek istemeyecektir.” dedi.
 
"Barış sürecini sekteye uğratacak hiçbir şeyin içinde olmayız"
Muhtarların halkın ve şehrin eli, kulağı ve dili olduğuna değinen Gök, “Bu yüzden belediyede muhtarlarla diyalogumuz çok iyi olacak ve muhtarlarla bir araya gelip şehrin sorunlarını ve genel idarenin sorunlarını da çözeceğiz. Batman Belediyesine gelen para iyi kullanılsa borç kalmayacağı gibi projelerde uygulanacaktır. Mahalleler arasında ayırım yapmadan aynı hizmetleri götüreceğiz.” diye konuştu. 
 
Konuşmasının sonunda Gök çözüm sürecine de değinerek, “Barış sürecini sekteye uğratacak hiçbir şeyin içinde olmayız. Bu meselede her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz. Halkımıza bu söz verdik ve bunun arkasında duracağız.” dedi. (Veysi Demir, M.Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir