• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
Aile Hayatında Atalet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arzu Demir / Nisanur Dergisi

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Atalet, Fizik Bilimi’nde eylemsizlik hali, yerinde durma, hareket etmemedir. Islahatta ise meselelere lakayt kalmak, uyuşukluk ve pasiflik göstermektir. Halk arasında “tembellik” dediğimiz bu halin birçok zararları vardır.

Allah-u Teâlâ her varlığı, hususen her canlıyı, canlılar içerisinde de özellikle insanı boş, gayesiz ve hedefsiz yaratmamıştır. Kâinatta var olan her varlığın muhakkak ki bir görevi vardır. İnsan dışındaki tüm canlı ve cansız varlıklar, Allah’ın onlara yüklemiş olduğu vazifeleri yerine getirmek için bir hareket ve gayret içindedirler. Zerreden tutun da en büyük varlıklara, hayvanlara, bitkilere kadar yaratılmışların tümü görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Cansız olarak yaratılan varlıklar dahi belli bir görev yüklenerek, gayesiz yaratılmamışken nasıl olur da kâinatta en değerli varlık olan insan gayesiz, başıboş ve kendisine hiçbir görev yüklenmeden yaratılmış olsun?

Elbette ki insanoğlunun yaratılmasındaki en büyük maksat kulluktur. Bizler Rahman’ın kulları olmamız hasebiyle hiç durmadan, ara vermeden, askıya almadan yaradılış sebebine uygun bir hayat sürmek zorundayız.

Müslüman’ın evlilik gayesi de kulluk vazifesini eşiyle beraber daha iyi yerine getirmek olmalıdır. “Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirinin velisidirler” (Tevbe / 71) ayeti ışığında hareket edilmelidir. İslam davasında çalışırken, ibadetleri yerine getirirken ve ...

 

MAKALENİN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir