• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
"İşkence fotoğrafları malumun ilanıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Batman Şubesi Başkanı Faysal Yaman, Suriye'de yaşanan katliam fotoğraflarına dikkat çekerek, bu vahşeti gerçekleştirenleri kınadı.

 

Ortadoğu’da mazlum haklar üzerinde oynanan oyunlar sonucunda gerçekleştirilen katliamların birer birer gün yüzüne çıktığını belirten Yaman, “Son olarak Suriye Baas rejimi ve Esed güçlerinin mazlum Suriye halkı üzerinde gerçekleştirdiği işkence fotoğraflarının yayınlanması malumun ilanından başka bir şey olmamıştır. Hakikatte ortaya çıkan bu fotoğraflar, yapılanların sadece çok küçük bir kısmını yansıtmaktadır.” dedi.

 

Esed güçlerinin yaptığı işkence fotoğraflarının ortaya çıkmasının bir kez daha yüreklere ateş düşürdüğünü ve acıların kat kat artmasına neden olduğunu dile getiren Yaman, “Yüreğimize ateş düşüren zulmün faili işkenceci Esed’i ve Esed rejimini Allah'ın laneti ile lanetliyor, halklarımıza karşı gerçekleştirilen bu vahşiyane girişimleri kınıyoruz.” diye tepki gösterdi.

 

Zalimlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmalarını desteklediklerini dile getiren Yaman, bununla beraber Ortadoğu'da yapılan baskı ve zulümlere seyirci kalan ve kimi zaman ortak olmaktan geri kalmayan emperyalist batılı güçlerin, yapılan zulme ortak olduklarını söyledi.  (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir