• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
"Mucitlerin yeni merkezi açılışa hazırlanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da çocukları bilimle buluşturması hedeflenen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde çalışmalarda sona gelindi. 25 Ocak Cumartesi günü Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla hizmete açılacak olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde açılış için son hazırlıklar yapılıyor.

 

Yaklaşık 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 20 bin metrekare alan üzerine kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde açılış öncesi son hazırlıklar hummalı bir şekilde sürürken, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte son hazırlıkları yerinde inceledi.

 

Bilimin Sultanları Sergisi’ni gezen Vali Karaloğlu, daha sonra  Altepe ile birlikte tüm deney ünitelerini test etti. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’dan deney ünitelerinin işlevleri hakkında bilgiler alan Karaloğlu, çocukların derslerde gördükleri tüm konuları burada uygulayabilecek olmasının sevindirici olduğunu vurguladı.

 

Bilime olan merak artacak

Türkiye’de Bilim Teknoloji Merkezi tarihinin çok eski olmadığını henüz 3-4 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Bilim meraklıları artık hem bilimin tarihini sergilerle öğrenecek hem de dokunak, deneyerek öğrenme şansı bulacak. Burada asıl hedef bilime olan merakı artırmak. Umarım burayı gezen çocuklarımızın bilime olan merakı artar ve gelecekte ülkemizin önünü açacak buluşların sahibi olurlar.” dedi.

 

Çevre illere de hitap edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de çocukların okulda gördükleri fizik, mekanik, astronomi gibi alanlardaki teorik bilgileri artık pratiğe dönüştürme imkanı bulabileceklerini kaydetti.  Altepe, “Sadece Bursa’ya değil, çevre illere de hizmet verecek olan Bilim ve Teknoloji Merkezimizin gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından en güzel şekilde kullanılmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

 

Yetkililerden edinilen bilgilere göre merkez için şu ana kadar 18 Milyon TL harcandığı tamamlandığında ise toplam 25 Milyon TL’ye mal olacağı belirtildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir