• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
Taşeron işçiler: `Psikolojimiz bozuldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de Karayolları 84. Şubede çalışan 70 taşeron işçi, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, bugün hep birlikte psikiyatri doktoruna görünmek üzere hastaneye gitti.
 
"İşçiler, bozulan psikolojimiz nedeniyle doktora görüneceğiz"
Yol İş Sendikası Karayolları 84 Şube İş Yeri Baş Temsilcisi Enver Okçuoğlu, mahkeme tarafından kendilerine kadro verilmesi konusunda olumlu karar verilmesine rağmen, yetkililerin,  bu karara uymayıp kendilerini mağdur ettiğini ileri sürdü.
 
Taşeron işçilerin kadroları için yerel mahkemenin 2 yıl önce olumlu karar verdiğini ifade eden Okçuoğlu, "Bunlar ilk işe girdikleri günden beri bu karayollarının işçileridirler. Yerel mahkemenin kararını Yargıtay onayladı. Buna rağmen hükümet biz işçileri oyalıyor. Bu gün kadro vereceğiz, yarın kadro vereceğiz diye oyalıyorlar. Birçok sıkıntımız birikince, işçi arkadaşların psikolojileri bozuldu diye bugün psikiyatri doktoruna geldik. Şu anda burada 70 arkadaşımız var hep birlikte bozulan psikolojimiz nedeniyle doktora görüneceğiz." dedi.
 
"Hak ettiğimiz, haklarımızı istiyoruz"
Verilen yargı kararının uygulanmasını istediklerini belirten işçilerden Veysel Tartar, "Hak ettiğimiz, haklarımızı istiyoruz. Yargı kararına uyulsun. 2 yıldır yargı kadro verilmesi için karar vermiş, onlar bu karara uymuyorlar. Bu ülkede yargı var mı yok mu? O da belli değil. Varsa verilen karar uygulansın." şeklinde konuştu.
 
"Başbakanımıza her zaman destek verdik, bugün de onun yanımızda olmasını istiyoruz"
Taşeron işçilerden Ali Hansu da yaşadığımız sorunlar birikince psikolojilerinin bozulmasına neden olduğunu ifade ederek, "Başbakanımızın her zaman yanında olduk. Bugün de bizler zor durumdayız. Karayolları işçileri olarak, Bingöllüler olarak Başbakanımıza her zaman destek verdik ve bugün de onun yanımızda olmasını istiyoruz." diye konuştu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir