• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Bursa`nın utanç harabeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa’nın merkezi Osmangazi ilçesi Doğanbey TOKİ binaları arasında kalan harabe yapılar şehrin göbeğinde utanç yapıları gibi duruyor.
 
Bursa’nın en işlek ve en merkezi yerlerinden olan Fomara Meydanı’nın hemen yanı başında olan Doğanbey TOKİ binaları arasında kalan 2 harabe yapı görenleri şaşkına çeviriyor. Bursa’nın gözde bölgelerinden olan Fomara mevkiinde bulunan harabe yapının onarılmaması veya yıkılıp kaldırılmaması tepkilere neden oluyor.
 
Kentsel Dönüşüm kapsamında binaların yıkılıp TOKİ evlerinin yapıldığı bölgede harabe olan 2 yapıya dokunulmaması halkın tepkisine neden oluyor.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Bölgesi yardımlaşma ve Kültür Derneği (DOĞANBEY-DER) Genel Başkan Yardımcısı Zeki Saçlı,  söz konusu harabe yapıların Vakıflar Bölge Müdürlüğü idaresinde olduğunu söyledi.
 
Saçlı, defalarca bu konu hakkında belediyeye müracaat ettiklerini ancak her seferinde Vakıflar Bölge Müdürlüğüne sevk edildiklerini belirtti.
 
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de konuyla ilgili bir çalışma yapmadığını iddia eden Saçlı, “ Vakıflar Müdürlüğü de yapıların tarihi yapı olduğunu söyleyerek herhangi bir çalışma yapmıyor. Gece olunca her türlü rezalet oluyor burada esrarcılardan fuhuş yapanlara kadar her türlü gayri ahlaki işler dönüyor burada.” şeklinde konuştu.
 
Yetkililerin biran önce bu ayıbı kaldırması gerektiğini ifade eden Saçlı, “Bursa’nın en gözde yerlerinden biri olan Fomara’da bu yapıların bulunması için Bursa için büyük ayıp.” İfadelerini kullandı.(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir