• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Muş`ta Erasmus bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ- Alparslan Üniversitesi’nde Erasmus bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Atalan`ın yaptı.
 
Toplantıda, Uluslararası ilişkiler birimi koordinatör yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Erdoğan ve Uluslararası İlişkiler Birimi çalışanları yeni yapılan düzenlemelerin detaylarını paylaştılar. Ortak ülkeler, üye ülkeler ve yeni katılan ülkeler, erasmusun yeni alt başlıkları olan KA1 KA2 ve KA3 eylemleri hakkında bilgilerin verildiği toplantının detayları ise şunlardı:
2014-2020 yılları arasında uygulanacak yeni programa göre, 2007-2013 hayat boyu öğrenme programı bünyesinde Erasmus adı altında yürütülen tüm faaliyetler, Erasmus+ programı altında birleştiriliyor ve 7’den 70’e herkesin yararlanmasına imkan sağlanıyor.
 
2007-2013 yılları arasında erasmus, leonardo da vinci, comenius ve grundvig programları ile beş uluslararası işbirliği programı( erasmus mundus, tempus, alfa, eduling ve sanayileşmiş ülkelerle işbirliği programı), hayat boyu öğrenme programları bünyesinde yürütülüyordu. 2014 yılından itibaren Erasmus+ bünyesinde birleştirilecek programlar daha basit başvuru kuralları ve prosedürler getirilerek parçalı yapıdan kurtuluyor.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir