• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
"Hiçbir İmam Hatipli dağa çıkmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İmam Hatip Okullarının yetiştirdiği insanların gelecekte çok temiz insanlar olduklarını ve hiçbir teröristin İmam Hatipli olmadığını söyleyen İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Anne ve Babaların çocuklarını İmam Hatip Okullarına göndermelerini istedi.

 

İmam Hatip Okullarının tarih boyunca çok büyük sıkıntılar yaşadığını, 28 Şubat sürecinde ise kapanma durumuna geldiğini ifade eden Gökdemir, yaşanan sıkıntılara rağmen İmam Hatip Okullarının yoluna devam ettiğini, çok temiz ve başarılı insanlar yetiştirdiğini söyledi.

 

“İmam Hatip okulları en büyük sıkıntıyı Cumhuriyet tarihinde yaşadı”
İmam Hatip Okullarının en büyük sıkıntıyı Cumhuriyet tarihinde yaşadığını ifade eden Gökdemir, “İmam hatip okulları en büyük sıkıntıyı Cumhuriyet döneminde yaşadı. Kayseri'nin bir köyünde bir vatandaş vefat ediyor ve bu vatandaşın cenaze namazını kıldıracak bir imam dahi bulunamıyor. Bundan dolayı 1954 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongresinde imam hatiplerin açılması ile ilgili bir karar alınıyor ve Türkiye’de 7 imam hatip okulu açılıyor.” dedi.

 

“Halkın İmam Hatip okullarına teveccühü arttı”
İmam Hatiplerin verdiği eğitimden dolayı halkın gözünde teveccühünün arttığını söyleyen Gökdemir, “Vatandaşlarımız çocuklarını ahlaki yozlaşmadan korumak için imam hatipleri bir imam olarak görüyor. Ama aslında öyle değil İmam Hatipler her yere yerleşebiliyor. Şuan İmam Hatiplerin başarı oranı çok yüksek ve Tıp Fakültesi dâhil olmak üzere her yere yerleşebiliyorlar. 28 Şubat döneminde imam hatiplere büyük bir darbe vuruldu fakat buna rağmen ortaokulların kapanması ile beraber büyük bir sıkıntı yaşandı ve bu okulların çoğu milli eğitime başka amaçla devredildi. Halkın bu teveccühü çok arttı ve 4+4+4 ile beraber 2 yıl içerisinde bin 3 yüz ortaokul açıldı. Şu ana kadar Türkiye’de yaklaşık 9 yüz bin öğrenci var ve 2 binin üzerinde de imam hatipli kurumlar var. Buna rağmen halkta büyük bir arzu var.” ifadelerini kullandı.

 

"Kız ve erkek sınıflarının ayrılması için okul yönetimine talepte bulunun”
Bazı ailelerin kendilerine gelip “sınıfta erkekler olduğu için kızlarımızın sınıflarını değiştirin” dediklerini ifade eden Gökdemir, “Aileler eğer kız ve erkek sınıflarının ayrı olmasını istiyorlar ise gidip okul yönetimine başvursunlar. Çünkü ailelerin elinde olan bir şeydir. Onlar talepte bulunurlar ise okul yönetimi de sınıfları ayırmaya mecbur kalacaktır. O zaman da başarı oranı çok daha fazla yükselecektir. Kız ve erkek öğrencilerin ayrı olduğu bazı okullarda başarı oranının yüzde 90’larda olduğunu görebilmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

Kızların imam hatiplerde medrese, ilmi, kültürel ve Arapça eğitimlerini tedrisat etmelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Gökdemir, “Şu anda Pakistan’da, Bosna Hersek’te, İslam dünyasında imam hatipler bu kurumsal yapıyı tercih etmektedir. Onlar da imam hatipler aracılığı ile hem medrese hem de ilmi alanda bir okullaşma çalışması yapmaktadır.” dedi.

 

Gökdemir son olarak, “Velilerimizin çocuklarını imam hatiplere göndermelerini çok istiyoruz. Veliler İmam Hatip okullarını ahlaki yozlaşma anlamında bir kurtuluş yeri olarak görmekte ve biz bunlardan dolayı velileri takdir ediyoruz.” ifadelerini kullandı.   (Ömer Yasin Ergin/Ali Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir