• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Taşeron işçilerden vizite eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türkiye Yol-İş Sendikası Konya 1 Nolu Şube Başkanlığına üye ve Karayolları 3. Bölge Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri, haklarının verilmesi için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vizite eylemi gerçekleştirdi.

 

Taşeron İşçiler adına açıklamada bulunan Türkiye Yol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mürsel Selbüz, Çalışma Bakanlığının yetki tespiti belgelerine göre karayolu işçisi saydıklarını, fakat Maliye Bakanlığının kadro tahsisinde ise görünmez işçiler olarak göründüklerini söyledi.

 

Kar mücadele başta olmak üzere çok zor noktalarda çalıştıklarını, buna rağmen yok sayıldıklarını ileri süren Selbüz, “Biz bundan tam 3 yıl önce Mayıs 2010’da Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde taşeron işçi adı ile çalıştırılan işçiler olarak evrensel ve anayasal bir hak olan sendikalara üye olma hakkımızı kullanmaya karar verdik. Ve haklarımı sendika aramaya başladı. Nitekim Yargıtay; Karayollarında taşeron işçisi adı ile çalıştırılan işçilerin işe başladıkları tarihten itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduğunu karar verdi. Bu karar üzerinden tam 27 ay geçti. Üyelerimiz 27 aydır, kararın gereğini istiyor ve sabırla bekliyorlar. Adaletin tecelli etmesini bekliyorlar. 27 aydır bekleyen işçilerimiz sonunda sabır taşları çatladı Bugün Konya ve Ülke genelinde gerçekleştirilen vizite eylemi ile haklarının verilmesi için ve zamanda dikkat çekmek adına bu eylemi gerçekleştiriyorlar. İşçilerin yasal, haklı ve meşru haklarına saygı duymayanları biz de 30 Mart günü duymayacağımızı kamuoyuna açıklıkla ilan ediyoruz. Hükümetten taşeronlar işçiler için verdiği sözü tutmasını ve Başbakanımızın gereğini yapmasını bekliyoruz.” Diye konuştu. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir