• DOLAR 32.511
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.501
  • ...
`Derin devlet, derin PKK`yle işbirliği içinde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN –PKK/BDP lehine slogan atan bir grubun molotoflu saldırısına uğrayan Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneğine (Sabır-Der) geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Hür Dava Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Oğuz, Saldırıyı yapanların burada yatılı öğrencilerin kaldığını çok iyi bildiklerini ifade ederek, “İslami STK’lara karşı yapılan yüzlerce saldırıya rağmen bugüne kadar bir tek failin dahi yakalanmamış olması; Derin PKK’nin ve derin devletin işbirliği içerisinde olduğunun en büyük göstergesidir.” dedi.
 
“Bir bütün olarak hepsini ateşe verip yok etmeye çalışmışlar”
Hür Dava Partisi olarak dernek yetkililerine geçmiş olsun dileklerinde bulunduklarını söyleyen Oğuz, “Gerçekleştirilen saldırı çok vahim bir saldırıdır. Saldırıyı gerçekleştirenler burada yatılı öğrencilerin kaldığını çok iyi biliyorlar. Bir bütün olarak hepsini ateşe verip yok etmeye çalışmışlar. Fakat yukarıda yatan öğrencilerin olaydan haberdar olması sonucu büyük bir faciadan dönülmüş. Can kaybının olmaması son derece sevindirici fakat bu tür saldırıların sürekli bölgemizde yayılarak devam ettiğini müşahede etmekteyiz. Biz de Hür Dava Partisi olarak bu tırmanışın çok tehlikeli olduğunun bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Şimdi bir barış ve çözüm sürecinden bahsediliyor. Karşılıklı olarak devletin güvenlik güçleriyle örgüt militanları arasında bir ateşkes olduğu görülmekte. Ancak halka yönelik İslami STK’lara yönelik medreselere ve dindar kesime yönelik saldırıların çok daha hızlı bir şekilde devam ettiğini görmekteyiz.” şeklinde konuştu.
 
“Barış süreci sadece devlet kurumlarına saldırmamaksa…”
Hükümet yetkililerine seslenen oğuz, “Eğer barış çözüm sürecinden kastınız sadece devletin kurumlarına saldırıların durması ise, halkın uğramış olduğu saldırılar sizin için hiçbir anlam ifade etmiyorsa bu barış sürecinin de sonuca ermeyeceği ve netice vermeyeceğinin bilinmesi gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.
 
“Saldırılar, derin devlet ve derin PKK işbirliğinin en büyük göstergesidir”
Saldırıyı gerçekleştiren kesimlere de seslenen Oğuz şöyle konuştu: “Bu tür saldırılarla Kürt halkını dininden, değerlerinden vazgeçiremezsiniz. Bu memleket Kürdistan coğrafyası tarihinden bugüne kadar İslam’ın beşikliğini yapmış İslami değerlere sahip çıkmıştır. Kemalizm’in bir dönem bu coğrafyada İslam’a ve Müslümanlara yaşattığı zulümleri İslam dinini yasaklaması, camileri ahıra çevirmesi nasıl tarihin çöplüğüne atıldıysa. Bugün bu coğrafyaya kominizmi ve değişik ideolojileri getirip Müslümanları baskı altına almaya çalışmak onları yok etmeye çalışmak girişimlerini de Allah’ın izniyle Kürt halkı tarafından tarihin çöplüğüne atılacağına inanıyoruz. Tekrar dernek yetkililerine geçmiş olsun diyoruz. Halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. İnşallah kararlılığımızla sabrımızla çalışmalarımızla bunların kirli ve derin yapılarını, oyunlarını bozacağız. Bugüne kadar yapılan bütün saldırılara rağmen İslami STK’lara karşı yapılan yüzlerce saldırıya rağmen bugüne kadar bir tek failin dahi yakalanmamış olması; Derin PKK’nin ve derin devletin işbirliği içerisinde olduğunun en büyük göstergesidir. Biz buradan halkımıza; bunların gerçek yüzünün bir daha ortaya çıktığını hep beraber müşahede ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Tekrar geçmiş olsun halkımızı tekrar sağduyuya davet ediyoruz.”
 
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir