• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2490.436
  • ...
İslam Şehitleri Avusturya`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AVUSTURYA- Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde düzenlenen İslam Şehitlerini Anma Programı, Hacı İbrahim Erdoğan’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardında kısa bir konuşma yapan İmam Hüseyin Camii imamı Osman Öztürk şehitleri anmanın sadece bir program ve bir güne sığmadığını şehitlerin her daim anılması gerektiğini şehitlerin hayatlarının örnek alınması gerektiğini söyledi.
 
İslam şehitleri üzerine yazılan şiirlerin okunmasından sonra Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu, akabinde tekrar Osman Öztürk şehitler ile ilgili ezgiler okudu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Muhammed Dündar,  günün anlam ve önemine binaen bir vaaz verdi.
 
Dündar yaptığı konuşmasına şöyle başladı: “Bugün bu program vesilesiyle buluşmamızı sağlayanlardan Allah razı olsun. Dünyaya gelmek haktır, her canlı ölümü tadacak, dünyaya gelmenin gayesi ölmek içindir. Ölümün şekilleri vardır. Sıradan ölmek ve hayırlı bir şekilde ölmek, yaratılan her şey insanlar içindir, rabbimizi tanımak içindir. İnsanı insan yapan imanıdır. İnsan eşrefi mahlûkattır.”
 
Şehitliğin bir mertebe olduğu ve o tacın hak edene giydirildiğini sözlerine ekleyen Dündar, daha sonra, “Bizler şehid değilsek de şahidiz. Şehitler kanlarıyla hayat verirler, rabbim bizleri onların yolundan ayırmasın onların şefaatine nail kılsın, bir dava erinin eseri miras bıraktığı cemaatidir, şehid davası uğruna kendini feda etmelidir, hicret haktır, lakin dava liderleri en son geden olmalıdır, Gittiğinde de dönmesini bilmelidir. Resulallah gibi Mekke’den ayrıldığı zaman dedik ki gidiyorum inşallah en kısa zamanda döneceğim.” İfadelerine yer verdi.
 
Hizbullah Cemaati lideri Hüseyin Velioğlu’nun sözlerine de yer veren  Dündar, “ Şehid Rehber şöyle diyordu : ‘Dava Nil nehri gibidir, dava erleri de Zümrüttü  Anka kuşu gibidir. Biz İslamla uğraşalım, başkaları da bizimle uğraşsın.’ Bu dava kıymetli fertlerini feda etti, dava büyük isteyelim ki bizde büyük olalım.” Şeklinde konuştu.
 
Dündar’ın konuşmasının akabinde Avrupa İslam Alimler Birliği üyesi Molla Nasır Abay kapanış duası yaptı.
 
Program yapılan yemek ikramı ile sona erdi. (Ebuzer Güneş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir