• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
`Emanete ihanet etmeyecek yalan söylemeyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde hem partinin ilçe temsilciliğini açtı hem de Halfeti belediye başkan adayı Nihat Yetkin`i halka tanıttı. Partililer, konvoy şeklinde Halfeti’yi ve beldelerini dolaşarak ilçe Kaymakamlık binasının karşısında bulunan ilçe temsilcilik binasına geldi.
 
Programa HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Emin Güneş, Birecil Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozkurt, Halfeti Belediye Başkan Adayı Nihat Yetkin, Halfeti Parti Temsilcisi Salih Kaya, Birecik İlçe Başkanı İ.Halil Barlak, Suruç Belediye Başkan Adayı Mustafa Durmaz ve Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30’te başlayan Programda, kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, "Biz Hür Dava Partisi olarak adaylarımızı seçerken her şeyden önce imanlı biri olmasına, dürüst ve emin biri olmasına ve asla harama tenezzül etmeyecek biri olmasına dikkat ettik. Bu kriterlerle adaylarımızı açıkladık. Ama bu gün itibariyle diğer partilerin henüz adaylarını açıklamadıklarını görüyoruz. Her aday adayının bir dayısı var ve çıkar ve menfaatleri doğrultusunda aday olabilmek için perde arkasında çok çirkin pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. Emin olun bu pazarlıklar kesinlikle halkın menfaatine yönelik pazarlıklar değildir. Kişisel çıkarlar ve ortada dönen çok büyük bir rant var. O yüzden anlaşamıyorlar. Adaylarını açıklayamıyorlar." diye konuştu.
 
Lokman Yalçın`dan sonra konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, Hür Dava Partisinin bu seçimlerde halkın önüne ilk defa gerçekten farklı bir parti seçeneği koyduğunu söyledi. Diğer siyasi partilerin birbirinden hiçbir farkının olmadığını ifade eden Güneş, Hür Dava Partisinin İslam`ı referans alan bir parti olduğunu belirtti.
 
Güneş konuşmasının devamında, binalar yükseltilerek yapılan işi imar olarak görmediklerini belirterek, "En uç köşedeki insanların dahi karşılıklı güven ve sevgi duyduğu bir toplumu meydana getirmeyi imar olarak görüyoruz. Bizim partimiz böyle bir halkı imar edebilecek bir yapıdır. Bir dava partisidir." ifadelerini kullandı.
 
Son olarak konuşan HÜDA PAR Halfeti İlçe Belediye Başkan Adayı Nihat Yetkin ise, Halfeti’ye hizmet etmek için aday olduğunu belirterek  "Bizler size yalan söylememeyi, emanete ihanet etmeyeceğimizi, haram yemeyeceğimizi ve sizlerin emaneti olan Belediyenin malını kimseye peşkeş çekmeyeceğimizi ve yetim malı gibi koruyacağımızı vaat ediyoruz." dedi.
 
Program  Sinan Ören Hocanın yaptığı duayla sona erdi.   (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir