• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Macar lider: Türkiye son kaledir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Macaristan Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona, Gezi Parkı ve 17 Aralık olaylarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Güçlü liderliğe sahip Başbakan Erdoğan`ın, diğer sorunların üstesinden geldiği gibi bu sorunların da üstesinden geleceğini" söyledi. Vona, "Türkiye son kaledir, düşmemeli" dedi.

Macaristan muhalafet partisi Jobbik`in yıllık değerlendirme toplantısı Budspeşte`deki Sportmax Salonu`nda yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Türklere karşı yakınlığı ile bilinen Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona, ülkede en dikkati çeken ve en hızlı büyüyen parti olarak popülerliğini gençler arasında arttırmaya devam ediyor.

Türkiye ile çok güçlü diplomatik kültürel ve ekonomik ilişkiler kurmanın ülkenin yararına olacağını ve uzun zamandır birbirinden uzak kalan kardeş halklarının yakınlaşma zamanının geldiğini aktaran Vona, Macar halkının esaretten kurtulmasına az kaldığını ve yüzlerini Doğu`ya çevirerek geleceklerini garanti altına alabileceklerini söyledi.

Vona, Türkiye`nin zor günler geçirdiğini gezi parkı ve 17 Aralık olaylarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın güçlü bir lider olduğunu ve birçok sorunun üstesinden geldiği gibi şimdiki krizin de üstesinden geleceğini" söyledi. Vona, "Türkiye son kaledir, bu kalenin düşmemesi gerekir, bunun için ne gerekiyorsa yapılmalıdır" dedi.

Avrupa aşırı sağ partileriyle aralarına mesafe koyarak ciddi saldırılara maruz kalan Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona, son seçimde yüzde 17`lik oy oranıyla büyük bir sürpriz yapmıştı, son yapılan anketlerde gençler arasında en popüler parti olarak kabul gören siyasi hareket İslam’a ve Müslümanlara yakınlığı ile dikkati çekiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir