• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...

BURSA – Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, gençlerin ‘Kendimi işimi nasıl açarım?’, ‘Yeni iş alanı nasıl oluştururum?’ sorularına cevap bulabilecek şekilde eğitilmesi gerektiğini söyledi. Pala, “İş alanları oluşturacak olan hür teşebbüstür. Bu alan da ancak gençlerle güçlenir” dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği Gençlik Araştırmaları Derneği tarafından yürütülen ‘Demokratik Katılım Projesi’nin Marmara Bölge Toplantısı, BKK Gençlik Meclisi’nin sorumluluğunda başladı. Toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, sınav odaklı eğitimin gençleri girişimci ruhundan mahrum bıraktığını savundu.

 

“Hür teşebbüs ancak gençlerle güçlenir”

Gençlerin sürekli KPSS’ye yoğunlaşmasını doğru bulmadığını söyleyen Pala, şu şekilde konuştu: “Okullar gençleri yetiştiriyor, eğitiyor ve ‘Hadi güle güle’ diyor. Bu sefer gençler ya KPSS’ye hazırlanıyor, ya da bir fabrikada iş arıyor. Bu sistem yanlış! Gençler ‘Kendimi işime nasıl açarım?’, ‘Yeni iş alanı nasıl oluştururum?’, ‘İstihdam nasıl sağlarım?’ sorularına cevap bulabilecek şekilde eğitilmelidir. Gençler girişimci olacak şekilde eğitim görmelidir. Toplum ancak böyle gelişir. Devlet artık her alanda yer almıyor. İş alanları oluşturacak olan hür teşebbüstür. Bu alan da ancak gençlerle güçlenir”

 

Sivil toplum kuruluşları ve resmi toplum kuruşları tanımları hakkında görüşlerini aktaran Pala, son 4-5 yıldır kent konseyi modelinin Türkiye’de uygulandığını belirtti.

 

Demokratik katılımın iyi olduğu yerlerde, iyi yönetimlerin seçilebileceğini, doğru kararların alınabileceğini ve huzurun sağlanabileceğini anlatan Pala, genç nüfusa iş alanlarının da rahatlıkla bulunabileceğini kaydetti. (Veysi Siyah - İLKHA)