• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
İsrail 5-6 Yaş Çocukları Sınır Dışı diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail de şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir olay oldu. İsrail’in yeni uygulamaya soktuğu kanundan etkilenen Filipinli bir annenin 4 yaşındaki kızı tutuklanıp sınır dışı edildi.

İç işleri bakanlığının Nüfus ve Göç Kurumu elemanları tarafından, salı günü 4yaşındaki Filipinli kızı ve annesi yakalayarak Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı`ndan sınır dışı etti. Anne İsrail’de bir holding de çalışıyor.

Dört yaşındaki kız İsrail’de doğdu ve doğumundan beri Tel Aviv Belediyesi anaokulunda okuyor.

Geçen yıl Mart ayında, içişleri Bakanı Eli Yisai’nin, çıkardığı yasayı bugüne kadar ertelemişti.Yasaya göre ülkede okuyan tüm yabancı uyruklu çocuklar ülkeyi terk etmeleri gerekiyor. Ana Okulu dahil tüm okullarda okuyan öğrencileri kapsıyordu.

Yasa geçen yıl 2010 yılının Ağustos ayında eğitim-öğretim yılının başında, okulların açılışına 2 hafta kala çıkarılmıştı. Yeni politikaya göre, İsrail eğitim sisteminden ancak kriterlere uyan çocuklar yararlanabilecek. İsrail kanunlarının kriterlerine uymayan,yabancı uyruklu öğrenciler sınır dışı edilecek

Nüfus ve Göç Kurumu başkanlığının yaptığı açıklamada dedi ki, "Biz hükümetin kararına göre hareket ediyoruz. Karar çok açık bu yasa bir yıl önce çıktı.”

Yasada ayni zamanda 5 yaş altındaki tüm çocuklar anaokuluna kayıt yaptırmaları zorunlu kılındı. Böylelikle ülkede bulunan tüm çocuklar kayıt altına alındı. Bu yasa da çocukları sınır dışı etmek için çıkarılmıştır.

Şimdiye kadar hiçbir yabancı çocuk istenilen vasıflara uygun bulunmadı. Filipinli bu kız da İsrail’in istediği şartlara uymadığı için tutuklanıp sınır dışı edildi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir