• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti: `Saldırılar kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN – Van’da İslami hizmetlerde bulunan Sabır Der’e düzenlenen molotoflu saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Sekreteri Ferhat Aköz, Sabır Der’e düzenlenen saldırılara sert tepki gösterdi.
 
Sabır Der’e yapılan saldırıların toplumun ifsadını amaçladığını vurgulayan Aköz, söz konusu saldırının ilk olmadığına dikkat çekerek toplumda etkin ve yetkin olan kişilerin ve  STK’ların bu tür olayların üzerine gitmesi gerektiğini söyledi.
 
İslami ve insani anlamda topluma  hizmet eden bu kurumlara yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizen Aköz, “ Şunu da bilelim ki bunlar toplumumuzun ifsadı için yapılan saldırı ve provokatif eylemlerdir.  Kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ile  etkin ve yetkin olan herkesi bu konuya eğilmeye davet ediyoruz. Çünkü bir saldırı furyası başlamış durumda. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da bu tür saldırılarda ciddi bir artış  var. Bu konuda önlemler alınamazsa ve üzerine gidilemezse Allah muhafaza büyük olaylar meydana gelebilir.” İfadelerini kullandı.
 
Emniyet görevlilerinin görevlerini yapmasını isteyen Aköz, “Failleri bir an önce yakalamaları lazım. Bunu yapanlara da diyoruz ki  yaptığınız bu şeyler kimseye fayda sağlamaz, sağlamayacak. Yapılan çalışmaları da kimse bu şekilde engellemeyi düşünmesin!  Çünkü bu işi yapanlar insani ve İslami faaliyetlerini her halükarda yapacak. Bu saldırılar bizi yıldırmaz, daha çok kamçılar. Bu mihrakların provokatif  saldırılarına bir an önce son vermelidir. Tekrar bu olayı kınıyoruz. Sabır Der Camiasına da tekrar geçmiş olsun diyoruz.” Şeklinde konuştu. 
(Sedat Karatay/Murat Dalgın-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir