• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
`Büyükelçi` Trafiğinin Perde Arkası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran ve ABD Büyükelçileri ard arda Başbakanlık`a gelince, Ankara`da hareketli saatler yaşandı. Büyükelçiler, ard arda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`la görüştü.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`ın iki önemli konuğu vardı. Önce İran`ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, Başbakanlık`a geldi. Bozdağ`ın Başbakanlık`taki makamındaki görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmede İran`la yaşanan "Karayılan yakalandı" karmaşasının konuşulduğu kaydedilirken, İran Büyükelçisi`nin, "isimleri aynı fakat soyisileri farklı kişiler karışmış. Medyanın da hatası olmuş sanırım" açıklaması yapmakla yetindiği ve "biz de gelişmeleri Ankara`dan medyadan izledik" dediği öğrenildi.

İRAN ELÇİSİ GİTTİ ABD ELÇİSİ GELDİ

Hosseinpour`un Başbakanlık`tan ayrılmasının hemen ardından ABD`nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone Başbakanlık`a geldi. ABD Büyükelçisi`nin ziyaretinin İran Büyükelçisi`nin ziyaretiyle çakışması, Başkent kulislerindeki heyecanı artırdı. Ricardione, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Başbakanlık`tan açıklama yapmadan ayrılırken, Bozdağ, "Her iki ziyarette `hayırlı olsun` ziyaretiydi. Olağandışı bir durum yok" açıklaması yaptı.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİYDİ

Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri, "Sayın Büyükelçiler, `hayırlı olsun` ziyareti yapmak istediklerini bildirmiş; randevu talep etmişlerdi. Geçen hafta yoğun geçti. Biz de bu hafta için randevu verdik. Ama böyle üst üste geldi. Onun dışında hiçbir durum yok" .bilgisi verdi. Bozdağ`ın ABD Büyükelçisi Riciardinone`yle yaptığı görüşmede, Suriye`deki olayların konuşulduğu ve her iki tarafında Esad güçlerinin Lazkiye`yi denizden bombalamasından duyulan kaygıyı paylaştıkları öğrenildi.
 

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir