• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
HÜDA PAR Bilge Gençlik Kulübünü  ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Yenişehir Gençlik Kolları, Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylar nedeniyle yargılanan ve mahkeme tarafından hukuksuz bir şekilde üyelerine ceza verilen Bilge Gençlik Kulübü’nü ziyaret etti. HÜDA PAR Yenişehir Gençlik Kolları Başkanı Abdulhalık Han, İslam düşmanlarının İslam’a hizmetin olduğu yerlerde zorluklar çıkarmaya çalıştığını söyledi.
 
“Tekrar yargılanma yapılmalıdır”
Davanın hukuki bir şekilde neticelenmediğini, tekrar yargılanması gerektiğini belirten HÜDA PAR Yenişehir Gençlik Kolları Başkanı Abdulhalık Han, “Kutlu Doğum etkinliği düzenlediğiniz için zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Amacı halkın huzurunu bozmak olanlar, her yerde çatışma çıkarmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İnşallah bu çalışmalar sizi ve çalışmalarınızı yıldırmayacaktır. Bizler de Hür Dava Partisi olarak sizin sürecinizi takip ediyoruz. Size verilen cezaları kınıyoruz. Yargıtay’ın bu cezaları onamaması taraftarıyız ve bu cezaların bozulup hukuki bir yargılamayla davanın yeniden görülmesini istiyoruz. Allah sizlere sabır versin" diyerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
“Tek amacımız Peygamber’i anlatmaktı”
Amaçlarının Peygamber’i anlatmak ve tanıtmak olduğunu söyleyen Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Bilal Fidancı ise, “Bizim amacımız Resulullah’ı (s.a.v) tanıtmak ve anlatmaktı. Dicle Üniversitesi olaylarında kimin suçlu olduğu, kimin mağdur olduğu apaçık ortadadır. Buna rağmen maalesef ülkemizde Resulullah’ı (s.a.v) sevmek bir suç olarak görünüyor. Oysaki O’nun uğruna bedeller ödenmesi gerekir. Bizler Peygamberimizi anlatmak için elimizden geleni, yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz inşaallah. Ama maalesef çatışma odaklı insanlar bunu çekemiyor ve çatışmaya sebebiyet veriyorlar.” dedi.
 
Verilen cezaların hukuksuz olduğunu belirten Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Fidancı, "Birkaç arkadaşımızı bıçakladılar. O yetmediği gibi kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındık ve üç arkadaşımız tutuklanıp cezaevine atıldı. Okullarından da mağdur edildiler. Geçen günlerde görülen davada da bizim 5 arkadaşımıza ceza verildi ve şu an yargılanması devam eden 15 arkadaşımız daha var. Onların akıbetinden de endişeliyiz. Öyle görülüyor ki yargı, yargısız bir infaza karar vermiş. Onun herhangi bir gerekçesine de pek bakmıyor. Tamamen kanaatle ve kendi fikirleriyle bize ceza veriyorlar” diyerek yargıya tepki gösterdi.
 
“Hukuksuz yargılamalar var”
Türkiye’de hukuksuz yargılamaların olduğunu söyleyen HÜDA PAR Yenişehir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İsmail Kaçan da, “Sizin de bağlı olduğunuz Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerin ne kadar dosyası varsa hepsi ceza ile neticelenmiş. Legal faaliyetleri yüzünden cezalar verildi. Örneğin suçlarından birkaç tanesi ‘Kermes düzenlemeleri, şehid olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmaları, kutlu doğum etkinlikleri düzenlemeleri’ gibi faaliyetleri suç olarak kabul edilmiş. Hâkime sorduklarında da hâkim bunların suç olmadığına karar vermiş. Ancak bunların bir örgüt adına yapılması suç olarak kabul ediliyor. Yani hâkim tüm legal faaliyetlerin önüne örgüt adına ibaresini getirerek suç kabul olarak kabul ediyor.” ifadelerine yer verdi.
 
“Çalışmalarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz”
Çalışmalarından asla vazgeçmeyeceklerini ve hiçbir şeyin çalışmalarına engel olamayacağını net bir şekilde belirten Kulüp Başkanı Fidancı, “Şunun net olarak bilinmesi gerekir ki biz asla bu davamızdan vazgeçmeyecek, İslam davası için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hukuksuz yargılamalar, yargısız infazlar bizi asla yıldıramayacak. Bizim amacımız zaten kulluktur. Başımıza ne gelirse gelsin Allah’tan geliyor deyip sabredeceğiz. Bizi ziyaret ettiğiniz için de size çok teşekkür ediyoruz. Hür Gençliği de takip ediyoruz ve gerçekten takdire şayan çalışmalarınız olduğunu görüyoruz. Ben kendim ve arkadaşlarımı adına size ve partinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir