• DOLAR 32.605
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2492.9
  • ...
`Her attıkları molotof için başka bir dernek açtıracağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) sabaha karşı yüzleri maskeli bir grup tarafından molotofkokteyli saldırıya uğramasının ardından Sabır-Der Başkanı Faruk Tasan bir açıklama yaptı.
 
Tasan, saldırıya uğrayan derneklerinin İslami bir dernek olduğunu hatırlatarak,  “Burada Kur’an ve İslami dersler ihya oluyor. İstasyon mahallesinde kurduğumuz bu hayır kurumunu Allah’ın izniyle onların yapmış olduğu bu saldırılarla sonlandıracağımızı sanmasınlar. Onların attıkları her bir molotof için Allah’ın izniyle başka bir dernek artıracağız. Gördüğümüze göre 10 taneye yakın Molotof attılar. Bizde Allah’ın izniyle 10 taneye yakın Sabır-Der, kurmayı düşünüyoruz” dedi.
 
Sabaha karşı PKK’li olduğu belirtilen grup tarafından yapılan saldırı, İstasyon mahallesinde okuma salonu ve öğrenci yurdu olarak kullanılan  Sabır Der binasında meydana geldi. Yüzleri maskeli 10 kişilik bir grup, üniversite ve lise öğrencilerinin kaldığı binaya mototofkokteylerle saldırıda bulundu. Olayı duyan öğrenciler, hemen itfaiye ve polise haber verirken, PKK lehine slogan atan saldırganlar olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir