• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova'da ilk kez rehabilitasyon merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Öğrenme güçlüğü çeken ve zihinsel engelli öğrenciler için Karlıova’da ilk kez  rehabilitasyon merkezi açıldı.

 

Karlıova Fatih Caddesi’nde eğitime başlayan rehabilitasyon merkezinde,  özellikle ilçe merkezi ve köylerde bulunan zihinsel engelli ve özel öğrenme güçlüğü çeken çocukların kayıtları başladı.

 

Tamamen ücretsiz olan rehabilitasyon merkezi aynı zamanda engelli vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti veriyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda  bulunan Kardelen Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Alican Çiçek, Karlıova ilçe merkezi ve köylerinde birçok engelli çocuğun  olduğuna dikkat çekerek  bu çocukların büyük zorluklarla eğitimlerine başka illerde devam ettiğini vurguladı.

 

Çiçek şöyle konuştu:  “Dört öğretmen arkadaşımızla ilçeye gelerek konu hakkında çalışmalara başladık. Kısa bir sürede çalışmalarımızı bitirerek açtığımız rehabilitasyon merkezine engelli çocuğunu göndermek için bizi 0533 231 2119 numaralı telefondan veya fatih caddesi Ahmet Kaya sokağında bulunan okulumuza müracaat etmeleri gerekiyor. Okulumuzda zihinsel engelli, öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler, okul başarısızlıkları, dikkat eksikliği, hiper aktivite bozukluğu, down sendromu, zihinsel gelişim eğitimi, aile eğitimi ve danışmanlığı, bireysel ve gurup eğitimi gibi çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz.” dedi.

(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir