• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TESSEP İzmir`de İmza Kampanyası Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Bir çok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) başörtüsü yasağının kaldırılması için İzmir`de stant kurarak imza kampanyası başlattı.

 

Pazartesi günü bir TESSEP gönüllüsünün besmele çekerek başlattığı imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Değişik kesimlerden vatandaşların başörtüsüne özgürlük için standa gelerek imza atması dikkat çekti.

 

Kampanyaya vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden TESSEP üyesi Mustazaf-Der İzmir Şube başkanı Cemil Genç, kampanyanın ilk gününde bine yakın vatandaşın imza attığını belirterek imza atan vatandaşların içersinde başı açık olan bayanların da olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

 

İmza kampanyasının 11 Eylül`e kadar devam edeceğini ifade eden Genç, kampanyayla ilgili takip edecekleri programı açıkladı. Genç "İlk hafta Konak-Kemeraltı Çarşısı`nda açtığımız standımızı, bir sonraki hafta Buca-Şirinyer`de ve son hafta da Çankaya-Fevzipaşa Bulvarı`nda açacağız. Tesettür seferberliği kapsamında yirmibeşbin el ilanı dağıtacağız. Ayrıca 4 Eylül pazar günü Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş, araştırmacı-yazar Abdulkadir Turan ve Özgür-Der Genel başkanı Rıdvan Kaya`nın katılacağı Tesettür Paneli düzenleyeceğiz. Halkımızın katılımını bekliyoruz"

Yunus Şani,İlyas Yıldız-İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir