• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Van sağlıkta bölgenin merkezi özelliğine sahiptir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da bir otelde verilen kahvaltıda konuşan Lokman Hekim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Van’ın sağlık alanında bölgenin merkezi özelliğine sahip olduğunu söyledi.

 

Katılımcılara izletilen kısa tanıtım filminin ardından söz alan Başhekim Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Van’da sağlık alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Van diğer sektörlerde olduğu gibi sağlıkta da bir bölge merkezi özelliğine sahiptir. Bölgenin tüm illerinden hasta kabul eden bir merkez konumundadır.  Dolayısıyla şehir nüfusunun hızla arttığı böyle bir merkezde halkımıza özel hastanenin daha özelini sunmak istedik. Ama geldiğimiz noktada beklenen ivme veya trendi yakalayamadık. Biliyorsunuz sağlık sektörü pahalı bir işletmedir. Bu hastanenin aylık zorunlu gideri 500 bin lira civarındadır.” Dedi.

 

Hastanenin hizmetlerini sürdürdüğünü aktaran Prof. Dr. Berktaş, “Hastanelerinin eski hizmetlerine devam ettiğini ifade ederek, özellikle yoğun bakım, Kardiyoloji, Kadın Doğum ve genel yoğun bakımda güçlüyüz. Yeni doğan yoğun bakım servisinde yeni yatak artışıyla birlikte altmışa yakın yoğum bakım yatağıyla bölgenin en büyük merkezi durumundayız. Akademik olarak da doktor kadrosu olarak da şuan da bölgedeki en güçlü dolayısıyla en fazla hastayı kabul eden merkez durumundayız. Gerçekten bölge için hem genel yoğun bakımın hem de yeni doğan yoğun bakımın bu kapasitesi sadece Van için değil bölge illerindeki bebek yoğun bakım ihtiyacının da karşılanmasında çok önemlidir. Diğer güçlü olduğumuz bir branşımız kardiyolojidir. Özellikle geceleri ve hafta sonları bölgede tek hasta kabul eden merkez konumundayız. Bazen 15 ile 20 arasında anjiyo bir gün içerisinde yapılmaktadır.” Diye konuştu.

 

Normal polikliniklerde ya da yataklı servislerde 200 yatak kapasitesinin bir özel hastane için oldukça ideal olduğunu aktaran Berktaş, “Özel bir hastane için ciddi sayılabilecek kapasiteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ben lokman hekim ailesi adına katıldığınız için teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

 

Program basın mensuplarına verilen hediyelerle son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir