• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Minibüsçüler haksız rekabetten şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Minibüs sürücüleri ile belediye otobüs sürücüleri arasındaki çekişme her gün farklı bir boyut kazanıyor. Sürücüler arasındaki çekişme sürerken, minibüs sürücüleri haksız bir rekabete maruz kaldıklarını belirtti.

 

“Kent meydanı hepimizin; anlaşmak zorundayız”

Saadet Partisi Osmangazi Belediye Başkan adayı Gökhan Gerçek ile sıkıntılarını paylaşan minibüs sürücüleri, haksız bir muameleye maruz kaldıklarını öne sürdü. Soğanlı, Çirişhane, Hipodrom ve Küçükbalıklı duraklarındaki hat sahipleri, kent meydanında belediye otobüslerine peron verilmesine rağmen, minibüsçülere sadece 2 peron verildiğini, buraya da 5 farklı durak minibüsünün sıkıştırıldığını iddia ettiler.

 

“Bunun adı çifte standart!”

Belediye otobüslerinde ayakta yolcu taşınmasına para kesilmediğini fakat minibüslere ayakta yolcu taşımaya 180 lira ceza verildiğini iddia eden şoförler ve hat sahipleri, minibüsçülerin ceza kesiminden en çok etkilenen kesim olduğunu ifade ettiler.

 

Sürücüler, akaryakıt zamlarıyla birlikte artan giderlerden yakınırken, durumlarının giderek kötüye gittiklerini dile getirdiler SP’li aday Gökhan Gerçek de minibüsçülerin evini geçindirmek için uğraştığının bilincinde olduklarını dile getirdi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir