• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Esad: İktidarı Bırakmayacağım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, iktidarı bırakmaya hazır olmadığını ve bu konunun tartışılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

 

``TESLİM OLMAK İSTESEYDİK EN BAŞTA OLURDUK``
Esad, Rus Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, iktidarı bırakmayı düşünmediğini bir kez daha vurgulayarak, "Eğer teslim olmak isteseydik, en başından teslim olurduk" diye konuştu. Esad`ın bu sözleri kendisini Şam`da ziyaret eden Rus parlamanterlerle yaptığı görüşmede sarf ettiği belirtildi.

 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Esad`ın 22 Ocak günü İsviçre`nin Montrö şehrinde başlayacak Cenevre-2 toplantısı öncesi böyle bir açıklama yapması dikkat çekici. Zira dün toplantıya katılacaklarını duyuran muhalifler ve Batılı ülkeler toplantının gündeminin Esad`sız bir geçiş süreci olması konusunda ısrarcı. Hatta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçtiğimiz hafta muhalifleri Cenevre-2`ye katılmaya ikna etmek için bir açıklama yaparak Obama yönetiminin Beşar Esad`sız bir geçiş hükümeti kurulması yönündeki amacından geri adım atmadığına dair teminat vermişti.

`İSTENMEYEN KİŞİ GELECEĞİN PARÇASI OLAMAZ`
Kerry, "Suriye`de geçiş döneminde liderliği üstlenmesi için öne sürülen isimler üzerinde muhalefetin ve rejimin hemfikir olması gerekiyor. Bu da ister Devlet Başkanı Esad olsun ister muhalefetin bir üyesi, taraflardan herhangi birinin istemediği bir kişinin geleceğin bir parçası olamayacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir