• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
En Güzel Matemimiz Şehadet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihten hakkıyla istifade edebilmek için tarih bilinci olması gerek,
Tarih, bir övgü ya da sövgü malzemesi değildir.
Tarih, güzel tabloları ile örnek, yanlış tabloları ile ibret olan bir vesikadır.
Eğer güzel şeyleri anlatıyorsa bakın sizde aynısını yapın eğer yanlışları anlatıyorsa bakın siz öyle yapmayın ibret alın der.

Şehadet; en büyük kazançtır. Ölüm düğün biliriz, sevinç biliriz.

 

Hz. Aişe (ra) vefatı sırasında yaptığı vasiyet “ben vefat yolundayım beni evimdeki şu elbise ile kefenleyin” o elbise Hz. Aişe (ra) en güzel elbisesi idi. ‘’ve beni mezara taşıdığınız zaman tabutumun kenarlarında meşaleler yakın’’ neden meşale Medine de bir adettir gelin damadın evine götürülürken meşaleler taşınılır. ‘’ Hz. Aişe (ra) şunu diyor ‘’ölüm günüm, düğün günümdür.’’ Ben Hz. Muhammed (sav) kavuşmaya gidiyorum kim demiştir ölüm matemdir diye.
Onun (sav) elinde yetişenler öyle anlıyorlar ölümü, öyle istiyorlar Rehber’e (sav) gitmeyi… O sevdayı anlamışlardı, dünya zindanı zor geliyordu gökteki yıldızlara.
Sahabeler öyle anlamadılar mı ?
 

Hicretin 4. Yılında bir Kuran öğretmeni olarak Sahabe Efendilerimizden birini gönderiyor gittiği yerde hala müşrik olan Cebar b. Sulma tarafından arkadan hancerlenince ağzından süzülen cümle şu olmuştu ; ‘’ Vallahi ben bu gün kurtuldum Vallahi’’
 

Cebar şaşırmış öldüren ben ölen ise o, galip olan ben mağlup olan ise o kazanan ben görünüşte kaybeden ise o. Peki o nasıl kurtulur o nasıl kazanır eğer o kazanırsa ben kaybederim bu sözün altında ezildi sonra bir sahabeye gider. ‘’Allah aşkına siz nasıl bir dine iman etmişsiniz? Anlatın bana ölüm nasıl bir kurtuluş onu anlatın’’ Sahabe anlatı da Cebar öldürdüğü o insan sahabe kanıyla imana yönlendi.

 

“Allah yolunda öldürülenlere sakın «ölüler» demeyin. Tersine onlar diridirler, ama siz farkında değilsiniz.” Bakara 154
Keşke 100 canım olsaydı Allah cc yolunda verseydim. (Hadisi Şerif)

 

Hz. Hüseyn (r.a.) ‘’kanımla yükselecekse Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dini ey kılıçlar doğrayın beni, alın bedenimi’’.
İmam Hüseyn’in bu mücadelesi bir bitiş mücadelesi değildir. Bir başlangıç mücadelesi olmuştur. Onun mücadelesi hak ile batılı ayıran mücadele olmuştur. İmam’ın arkasından gelen Hüseynlere bakıyoruz, yezidin arkasından gelenlere de bakıyoruz değişen bir şey yok.
Sizce yezid mi kazandı hayır. Kazanan öldürülendi kazanan yok olandı kazanan o gün için mağlup gibi görünendi. Kazanan Hüseynlerdir.
 

Bu gün o zaferi görüyoruz gün matem değildir. Gün Şehadet aşkını içimizde yeniden alevlendirme zamanıdır. Gün Hüseyni bir eda ile davaya sarılma vakti. ŞEHADETİN MÜBAREK OLSUN REHBER

 

İlyas Tunç / Rize
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir