• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
`İmam hatiplerimize sahip çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİM-DER) Başkanı Mehmet Emin Akan imam hatip okullarının 100 yıllık süreç içerisinde Türkiye’ye çok büyük faydasının dokunduğunu belirterek, imam hatiplere ve imam hatipli öğrencilere mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
 
 İmam Hatip okullarının 1914 yılından bu güne Türkiye de güzel insan yetiştiren kurumlar olduğunu ifade eden VİM-DER Başkanı Akan, imam hatip okullarının 28 Şubat sürecinde kapanma aşamasına getirildiğini ifade ederek, “Bu okullarımız bugüne kadar defalarca çeşitli sıkıntılarla karşılaştı. Özellikle 28 Şubat sürecinde İmam hatiplerimiz kapanma aşamasına getirildi. Ama elhamdülillah bugün baktığımızda imam hatiplerimiz tekrar canlandı. Bu okullarımıza karşı tekrar rağbet arttı. Ve kat sayı adaletsizliğinin de ortadan kaldırılmasıyla öğrenci sayımız da katlanarak arttı.” Dedi.
  
“İmam hatiplerimiz ülkemizin yüz akı olacak insanlar yetiştirmiştir”
İmam hatip okullarının 100 yıllık tarihlerine bakıldığında Türkiye herhangi bir sıkıntı teşkil etmediği gibi ülkeye çok büyük faydalarının dokunduğunu vurgulayan Akan, “Aksine bu 100 yıllık tarihte imam hatip okulları ülkemizin yüz akı olacak insanlar yetiştirmiştir. Onun için bu okullarımıza mutlaka sahip çıkılması gerekir” şeklinde konuştu.
  
“Van’da 17 tane Anadolu imam hatip lisesi var”
Gerek Türkiye genelinde gerekse Van’da imam hatip okullarının bugünlere gelmesinde yöneticilerin etkisinin büyük olduğunu aktaran Akan, “Biz VİM-DER olarak başta eski Valimiz Münir Karaloğlu ve İl Müftümüz Nimetullah Arvas bey olmak üzere bu konuda katkısı olan tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten de Van’da imam hatip okullarımızın bu seviyeye gelmesinde emekleri büyüktür. Bugün merkezde 6 tane Anadolu imam hatip lisemiz var. 10 ilçemizden Erciş’te iki olmak 11 Anadolu imam hatip lisemiz var. Yine 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte ilimizde 8 bölgede ve ilçelerimizin tamamında imam hatip orta bölümlerimiz mevcuttur.” Diye konuştu.
 
 İmam Hatip okullarında yetişen gençlerin Allah korkusu ve Allah sevgisiyle yetiştirildiğini de sözlerine ekleyen M. Emin Akan, şunları kaydetti: “İmam hatiplerimiz çok önemlidir. Çünkü burada yetişen gençlik Allah korkusu ve sevgisiyle yetişmektedir. İnsanlara bu ölçülerle muamele etmektedir. Kısacası imam hatip okullarımızın varlığı Van’ımız ve ülkemiz için önemi büyüktür. Özelikle köylerimizdeki kız çocuklarının İmam hatip okullarına kazandırılması noktasında il müftümüzün büyük çabaları oldu. Bu öğrencilerimizin mezun olduktan sonra köydeki bayanlara ve kız çocuklarına ders vermeleri ise öğrenci sayımızı da arttırdı.”
 
 “Türkiye imanlı bir geleceğe doğru gidiyor”
Daha önce hiçbir okulda Peygamber efendimizin hayatı ya da Kur’an-ı Kerim derslerinin anlatılmadığını da vurgulayan Akan, bugün ise gerek imam hatip gerekse diğer okullarda Kur’an ve Siyer derslerinin verildiğini ve Türkiye’nin imanlı bir geleceğe doğru gittiğini kaydetti. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir