• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
"Bakan Eker: Türkiye'nin en temel meselesi; uzlaşı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bursa’da partisinin il binasını ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Mehdi Eker Çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, bu sürecin sadece Türkiye’yi değil bütün Ortadoğu’yu ilgilendirdiğini söyledi.

 

“Türkiye'nin en temel meseleleri, kan dökmeden uzlaşarak sorunların konuşmak suretiyle çözülebildiği ortamı oluşturma.” Olduğunu belirten Eker, “Bu Orta Doğu ve tüm dünyaya bir mesajdır. Türkiye'nin ekonomik büyüme gerçekleştirmesi, altyapı sorunlarını çözmesi ve büyük, kıtayı ve dünyayı ilgilendiren projelere başlaması, yine ulusal, küresel bazı güçleri rahatsız etti Birilerini rahatsız eden de bu.” diye konuştu.

 

Eker, Türkiye'nin 2002 yılında yoksulluk, inanç ve terör olmak üzere 3 sahada problemleri olduğunu belirterek, “Terör meselesini çözme konusunda geliştirilen çözüm süreci, sadece Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun vatandaşlarını değil, aslında tüm Orta Doğu'yu ilgilendiren meselenin çözümü konusunda bir adım.” ifadesini kullandı.

 

Hükümetin en baştan itibaren birtakım tuzaklar, darbe planları, kapatma davaları, birçok engelle karşı karşıya kaldığını belirten Bakan Eker, şu şekilde konuştu: “Türkiye, bu tür tuzaklardan ve tezgahlardan etkilendiğinde çok acılar çekti, ızdıraplar yaşadı. 28 Şubat süreci Türkiye'ye istikrarsızlığı ve beraberindeki yolsuzlukları, yoksullukları getirdiyse her istikrarsızlaştırma çabasının altında bu hedefi mutlaka görmek lazım. Bundan sonra milletin desteğini ve duasını aldığımız sürece Allah'ın izniyle bu uğurda bu engelleme çabalarına, tezgahlara, ulusal küresel partnerlerin işbirliği ile kurulan tuzaklara rağmen yolumuza devam edeceğiz.” (Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir