• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Vatandaşın kombi tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlı vatandaşlar, bir kombi firmasının Batman şubesinden aldıkları kombilerinin garantili olmasına rağmen çalıştıktan bir süre sonra bozulduğunu ve yetkililerin de sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri sürerek tepki gösterdi.

 

Batman’ın Çamlıtepe mahallesi’nde kalan iki site sakinleri, bir kombi firmasının Batman şubesinden aldıkları kombilerinin yeni aldıkları halde sadece 2 hafta kullanabildiklerini ileri sürerek garantili olmasına rağmen 35 gündür kombilerinden faydalanmadıklarını söyledi.

 

Sorunu iletmelerine rağmen hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini öne süren Reşit Öztoprak, “Kombim bozuldu kimse bana yardımcı olmadı. Bir ay 5 gündür mağduriyetim giderilmedi. Firmayı aradım, bize bu kombiyi satan yeri aradım hiçbir şekilde mağduriyetim giderilmedi. Bu arkadaşlardan şikâyetçiyim. Ben yandım Batman’daki diğer vatandaşlar yanmasın ve bir daha bu marka alınmasın. Çünkü hiçbir şekilde şikâyetler hoşgörüyle karşılanmıyor, mağduriyet ve arıza giderilmiyor. Bu servis şahsında firmadan, fabrikadan ve bu ürünü satan yerden de şikâyetçiyim.” diyerek tepki gösterdi.

 

Kombi servisinden şikayetçi olduğunu ifade eden bir başka vatandaş Hakim Şimşek ise, “Benim kombim 20 gündür arızalıdır. Kombim yapılmıyorsa gelip yeni bir tane takılsın, ben bunu demek istiyorum. Benim canım yandı başka vatandaşların canı yanmasın. Firmadan razı değilim. Servisi arıyorum gelip yapmıyor. Bayiyi arıyorum bana, ‘benim sorunum değil’ diyor.” ifadelerini kullandı.

 

“Aslında vatandaş bizi mağdur etmiştir"

Görüşünü aldığımız servis yetikilileri ise, durumun gerçeği yansıtmadığını ve bu problemin genel olduğunu belirterek, “Diğer tüm firmalarda da ayın sprunun yaşandığı görülmüştür. Çünkü bu bir doğal afettir. Don olayının önüne kullanıcı ancak kombiyi çalıştırmakla geçebilir. Burada müşterilerimiz don olayı esnasında kombilerini çlıştırmamıştır. Ayrıca ismi geçen sitede yaklaşık 30 daire vardır. Her 30 dairenin kombilerini de biz yaptık. Bu problem sadece iki dairede olmuştur. Donmadan dolayı kombinin garanti kapsamında olmamasına rağmen bir vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olmasına rağmen vatandaş, parça ve servis ücreti olan 775 TL’yi ödememekte ve aslında bizi mağdur etmektedir.” Kendilerini savunarak, bu tür hadiselerinin yaşanmaması için servis yetkilileri don olaylarında vatandaşların kombilerini açık bırakmalarını tavsiye etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir