• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
"Sağlıklı Yaşamda Sır Bitkiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından organize edilen Şehir Konferansları’na Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu konuk oldu.

 

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta “Sağlıklı Yaşamda Sır Bitkiler” konusunu anlatan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Türkiye’de modernleşme adına beslenme kültürünün değiştiğini, hastalıkların da çığ gibi büyümeye başladığını dile getirdi.

 

Saraçoğlu, Anadolu topraklarındaki bütün bitkilerin değiştiğini, artık eski sebze ve meyvelerin bulunamadığını bitki tohumlarına sahip çıkmak gerektiğini, söyledi.

 

 

Saraçoğlu, “Çiçek alıyorsunuz, çiçek kokmuyor. Çünkü hepsi hibrit. Kullandığımız domatesten patlıcana kadar hepsi kısır. Ektiğiniz domatesten bir daha tohum alamıyorsunuz. Çünkü alacağınız yere mahkûmsunuz. Doğal bir domatesin tohumları yüzde 30 verimlidir. Bir tohumdan siz 30 tane domates alıyorsunuz. Hibrit tohumlardan ise bir tohumdan 80 tane domates alıyorsunuz. Yetiştiricinin işine geliyor. İnsan verimli olanı kullanmak ister. Ancak yaratılmış bu âlemde değiştiremeyeceğiniz, oynanamamanız gereken konular var. Bunlardan bir tanesi de tohumdur. Tohumla oynayamazsınız” dedi.

 

 

Prof. Saraçoğlu, dünyada hayır işlemek isteyenlerin bu tohumları çoğaltması gerektiğini belirterek, çocukların geleceğinin bu tohumlara bağlı olduğunu vurguladı. Programın sonunda Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu katılımcıların sorularını yanıtladı.(İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir