• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Memurlardan bordro yakma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi üyeleri, maaş zamlarına tepki için maaş bordolarını yaktı. Basın  açıklaması yapılması esnasında alanda bulunanlar sık sık Hükümet aleyhine slogan attılar.
 
Yarenlik Alanında saat:14.00`te toplanan Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi üyeleri, yanlarında getirdikleri 2014 Ocak ayı maaş bordolarını yakarak Hükümeti protesto ettiler.
 
Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, "Yaktığımız bordro, memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi saracaktır." dedi.
 
Ellibin yaptığı açıklamada, "Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise, 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. `Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor` masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. İktidar 2013`te enflasyon hedefini yüzde 5,3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır." dedi.
 
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, bordrolarını yakarak olaysız bir şekilde dağıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir