• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Kadir Topbaş`tan Sarıgül`e yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kadir Topbaş, "Birileri kalkıp `İstanbul`un ulaşımını biz çözeriz` diyorlar. Dünyanın bütün kıtalarını gezmiş birisi olarak, biliyorum ki dünyada ulaşım bütün şehirlerde aynı problem. Bizim ulaşımla ilgili yaptığımız çalışmalar dünyanın da dikkatini çekiyor" dedi.
Kadir Topbaş, "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Bağcılar`da riskli alan ilan edilen Kirazlı Mahallesi`ndeki 92 daireli 9 binanın yıkımını yerinde inceledi. Törene Kadir Topbaş`ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, ev sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İstanbul`a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, "Muhalefetin genel başkan yardımcılarından birisi diyor ki `biz gelirsek adamımız da var, paramız da var`. Bizim kasadaki paraya göz dikmişler. Para mı getirecek, bizim paramız var diyor. Bizim biriktirdiğimiz, dişimizden arttırdığımız, tencerede pişirip kapağında yediğimiz kaynağa paramız var diyorlar. Biz her zaman söylediğimiz sözlerin arkasında durduk. Doğruluktan şaşmadık. İlkelerimiz ve prestijlerimiz bunlar. İstanbul Türkiye nasıl gelişiyor ve gelişecek hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

"MUHALEFET BELEDİYELER `DÖNÜŞÜM` DESTEĞİNİ VERMEDİ"
Muhalefet belediyelerin dönüşüme yeteri kadar destek vermediğini vurgulayan Başkan Topbaş, "Birçok ülkede bilimsel uygulama var. Bizde eski yapıların yıkılır yıkılmaz nasıl rahatlıkla yıkıldığını gördük. Deprem bizi yıkmadan biz yıkalım, daha güvenli yerler oluşturmalıyız. Muhalefet bütün ısrarlarımıza rağmen, siyaset yapılmayacak bir konu olduğunu söylememize rağmen desteğini tam olarak vermedi. Kartalda 2009 seçimleri öncesi bu dönüşüm ve gelişimi yapalım dediğimiz halede orada muhalefet yaparak maalesef insanlarımızın aklını, fikrini çeldiler ve bizim partimiz orada kaybetti. Bugün birçok gazetelerde değişim dönüşüm yapılması lazım diyenleri görüyoruz. Sözümüze geliyorlar. İstanbul deprem kuşağı içerisinde uygulamaları düzenli olarak yapabilirsek bunların önüne geçebileceğiz" ifadelerini kullandı.

"YETKİ VE İMAR VERMİYOR DENİLİYOR BUNLAR KÜLLİYEN YALAN"
Daha güvenli konutları yapma konusunda halkın verdiği destek için teşekkürlerini dile getiren Başkan Kadir Topbaş, "Bu süre zarfında Büyükşehir Belediyesi olarak gayet açık ve hassas davranıyoruz. Muhalefet belediye başkanları maalesef yapmadıkları bu dönüşümle ilgili çalışmaları koymadıkları halde belediye kapılarına yaftalar asmışlar. Büyükşehir bize yetki vermiyor, imkan vermiyor. Bunlar külliyen yalan. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu yetkileri ilçe belediyelerine verdi. İlçe belediyeleri başkanlarımız gelip birebir konuşursa, İkna ederse buradaki yıkımlar gibi ilçelerine yıkım yapılabilir. Böylece kimseyi mağdur etmeyebilirler. Ama muhalefetin muhalefetteki belediyelerinin hiçbirini görmüyorsunuz. Demek ki yapabilecekleri işi yapmadıkları halde Büyükşehir Belediyesi`ni suçluyorlar. Bu da bir siyaset. Biz yetki alamıyoruz diyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır. Gitsinler kapıyı çalsınlar" dedi.

"İSTANBUL`UN BAŞINA GELEN TECRÜBELİ OLMALI"
İstanbul`un tesadüflere terk edilemez gerektiğini söyleyen Başkan Kadir Topbaş, İstanbul`un başına geçecek olan kişinin tecrübeli, gayretli, azimli olan ve milletini bilen yönetimlerle ihtiyacı olduğunu ve bunların başa geçmesi gerektiğini ifade etti.
"Medeniyetler kurulmuş, böyle bir şehirde yaşıyoruz" diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu şehir hem yaşayanlar üzerinden bir hak iddia eder, hem gelecek kuşaklara. Geçmişte birçok problemleri olduğu gibi `su problemlerini çözeceğim` diyenler çıktı ancak ne gariptir ki bütün sorunları çözme işi bize düşmekte. Çöp yığınları sorunu, hava kirliliği sorunlarını yok etmek. Şimdi birileri kalkıp İstanbul`un ulaşımını biz çözeriz diyenler var. Teknik olarak bu yaşa gelmiş birisi olarak dünyanın 4 milyarını yöneten belediyelerin başında birisi olarak, Birleşmiş Milletler`de (BM) danışman kurulu olarak, dünyanın bütün kıtalarını gezmiş birisi olarak, biliyorum ki dünyada ulaşım bütün şehirlerde aynı problem. Bizim ulaşımla ilgili yaptığımız çalışmalar dünyanın da dikkatini çekiyor. Öz kaynaklarla nasıl başarıyorsunuz deniliyor. Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sırasında metroları yapacağım, yaptıracağım diyordu. Biz yönetim olarak yapı iznini verebilir miyizi çoktan düşünüyorduk. Ama şunu gördük maliyetimizin 3 katı bedelle yaptırmamız gerekiyordu. Yuvacık barajı gibi nesiller ödeyecekti. Ama biz kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz."

"BAŞKANIMIZ İNŞALLAH YARIN DA BİZLERLE DEVAM EDECEK"
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise daha iyilerini yapmak üzere kentsel dönüşümü binaların yıkılıp yeniden yapılmasını olmadığını, yaşanılabilir bir şehir inşa edilmesi için dönüşümü gerçekleştirdiklerini belirtti. Çağırıcı, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar`ın kuruluşunda, gelişinde, dününde bizimle birlikte oldu. İnşallah yarında da bizimle birlikte devam edecektir" dedi. Dönüşüm hakkında da bilgiler veren Başkan Çağırıcı, yüzde yüz mutabakat ile kentsel dönüşümü gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu alana gelirken kentsel dönüşümü istemiyoruz diyenleri değil, çok daha istekli vatandaşları görüyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından Kirazlı Mahallesinde yer alan Yuvam Sitesi`nde 60 daireden oluşan 3 bloğun yıkımı gerçekleştirildi. Ayrıca uydu bağlantısıyla Mahmutbey Mahallesi`ndeki iki sokakta bulunan toplam 32 daireli 6 binanın da yıkımı yapıldı. Topbaş, Lokman Çağırıcı`dan çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra bölgeden ayrıldı.
Öte yandan evlerinin yıkıldığını gören ev sahipleri duygu dolu anlar yaşadı. Senelerce aynı evde kaldıklarını söyleyen ev sahipleri bir an önce yapılacak olan yeni binalarına taşınmak istediklerini dile getirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir