• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Bursa'daki STK'lardan İHH'ya destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Son günlerde kamuoyunda İHH’ya üzerinden yürütülen iddialar üzerine Bursa’da bir araya gelen STK’lar basın açıklaması yaparak İHH Bursa şubesine destek verdi.

 

Aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, İHH, Mazlum Der gibi sendika ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da yer aldığı Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına yapılan basın açıklaması İHH Bursa il binası önünde yapıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, “Eğer mazlumlara yardım etmek yanlışsa biz bu yanlışa devam edeceğiz.” dedi.
 

 

“Bu kuruluşun tek bir amacı vardır, mazlumun yanında zalimin karşısında olmak.” şeklinde konuşarak sözlerine devam eden Kaptan, “Bizim kamuoyundan isteğimiz yapılan bu iftiralara karşı çalışmalarımızı daha da artırmak. Mavi Marmara ile Gazze’deki ambargonun kaldırılması için yola çıkılmışsa ve eğer bu yanlış ise biz bu yanlışa devam edeceğiz. Atılan iftiralara karşı biz yardımları daha da artıracağız.” ifadelerine yer verdi.
 

 

Daha sonra konuşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Yakup Kayıhan, İHH’ya yönelik yürütülen operasyonlarla İHH’nın kamuoyunda terör örgütü olarak lanse edilmeye çalışıldığını söyledi.
 

 

İHH’nın Bursa’da ülke genelinde ve yurtdışında ismi ile uyumlu bir yardım kuruluşu olduğunu ifade eden Kayıhan, “İHH Türkiye’nin gözbebeği bir kurumdur Yapılan bu saldırıları insanımızın, yardımlaşma duygusuna yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz.” diye konuştu.
 

 

Yapılan konuşmaların ardından aralarında Memur-Sen Bursa Şube Başkanının da yer aldığı bir grup gönüllü destek amacıyla İHH’ya para yardımında bulundu.  (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir