• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...
SON DAKİKA
"Operasyonlar İsrail güdümlü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, düzenlediği 10.yıl 457. hafta basın açıklamasında İHH üzerinden düzenlenen operasyonların İsrail güdümlü olduğuna dikkat çekti.
 

 

Basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin, HSYK’nın siyasi bir parti gibi çalıştığını ifade ederek, İHH’ya yönelik yapılan operasyonların İsrail güdümlü olduğunu ileri sürdü. Ergin, “Bu olaylar İsrail’in maşalarının başının altından çıkıyor.”dedi.
 

 

“HSYK ve yargı üzerine yapılan tartışmalarla dolu günler geçiriyoruz” diyen Ergin,  “Piyasada ne kadar çok bağımsız yargı şampiyonu varmış hep beraber gördük. Ülkemiz, kâğıt üstündeki hukuk metinlerinde bağımsız olduğu yazılan, Cumhuriyet Savcılarının yaptığı soruşturmalarla çalkalanıyor. Kanunda bağımsız olduğu kaydı bulunan savcıların, idareye bağlı olan emniyet teşkilatındaki bazı polis şefleriyle, ortaklaşa! Yürütülen, “gözaltına al sonra delil ayarlarız” operasyonlarıyla, “hukukun üstünlüğü”, “yargı bağımsızlığı”, “kuvvetler ayrılığı”, “demokrasi” gibi kutsanmış değerler silsilesiyle, kanunsuzlukları koruma altına alınmaya çalışılıyor.” şeklinde konuştu.
 

 

"Yargının bağımsızlığı yargı mensuplarının suç işleme hürriyeti değil"
Yargının bağımsızlığı ilkesinin, yargı mensubunun suç işleme hürriyeti şeklinde anlaşılamayacağını ifade eden Ergin, “Yargı bağımsızlığı, hakimler devletine kadar sürdürülmez, çekiştirilemez. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi, yargının hukuka bağlılığı ilkesini çiğneyemez.” diye konuştu.
 

 

İsrail'in, İHH'yı terörist gösterme çabaları çerçevesinde, TIR'da yapılan aramalarla, İHH’nın Suriye'ye silah götürüyor damgası vurulmaya çalışıldığını savunan Ergin, “İHH binalarında yapılan hukuksuz aramalar, terör örgütü operasyonları ile birleştirilerek, İHH gibi insani yardım çabası içinde olan bir kuruluşa terörist damgası vurulmaya çalışılıyor. Halkı aptal yerine koyanlar! Bağımsız denilen bu yapıların, göbeğinden nerelere bağlı olduğunu! halkın görmediğini mi, sanıyorsunuz? Halkın aklını hiçe sayıp, duyarlılıklarına rağmen operasyona girenler, bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir.” ifadelerini kullandı.
 

 

İHH’nın dünyanın her tarafında inancına bakmaksızın mazlumların hayır duasını almış bir kuruluş olduğunu söyleyen Ergin, okuduğu basın açıklamasından sonra eyleme katılan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir