• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
2013 Yılı Bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2013 yılı bitti şöyle ya da böyle sona erdi. Peki ne yaptık? Ne ettik? Nasıl geçirdik bu yılı? Sorulacak bir çok soru var. Bütün sorular cevap ister kanımca, çünkü soru cevabıyla değer kazanır veya kaybeder. Evet 2013 yılı bitti, ne diyebiliriz. Mesela Afrika’da her altı saniyede bir açlıktan ölen bir çocuğun olduğunu mu söyleyelim ya da Mısır’da, Suriye’de ve İslamın bütün coğrafyalarında Müslümanların hunharca şehit edildiğini mi söyleyelim.
 

Evet 2013 yılı bitti bu yıl içerisinde Mescid-i Aksa yine özgürlüğüne kavuşamadı bunumu söyleyelim, ya da Arap baharı diye adlandırılan oyunların Müslüman üzerinde yol açtığı felaketlerden mi bahsedelim. Hangisini dile getireyim onu bile seçemez bir durumdayım, öyle çaresiz. Finalden mi bahsedelim acaba hani tağutun belkide 2013’ün final gösterisi olarak yaptığı şu Bangladeş deki Abdulkadir Molla’nın idamı. -2013’ü böyle kapatınız sevgili Müslümanlar hadi Noel kutlamalarına başlayın- dercesine bir tavırları vardı İslam düşmanlarının. Evet maalesef 2013 yılı bitti maalesef diyorum çünkü cehenneme bir yıl daha yaklaşanımız o kadar çok ki bu durumda maalesef değilde ne denilebilir.
Mısır’da ki demokrasi putlarının yiyişlerinden bahsetmeden geçemeyeceğim, ülkenin nerdeyse yüzde elli oy oranını alarak başa gelen yönetim illegal bir şekilde yönetimden edildi ve beraberinde bir sürü Müslüman şehid oldu. Bu olayın en kötü tarafı nedir biliyor musunuz? Müslümanların çoğu bu olaylara sesiz kaldı ve belki de o insanlara bir dua bile etmediler. İslam kardeşliği nerde kaldı!
 

Evet 2013 yılı bitti her şeye rağmen 2014 yılına girdik peki bu yılı nasıl geçireceğiz. Önceki yıldan farksız mı olacak belki daha kötü bir duruma bile gelebiliriz. “İki günü aynı olan ziyandadır.” Bu kaideye sahip bir dinin bir mensubu değilmiyiz. Bu durumda değil iki günümüz iki yılımız farksız geçiyor, hatta geriliyoruz varın ziyanı siz hesaplayın tabi hesap bakiyeniz o kadar genişse. Şunu belirtelim ki tağut bu yılı çok başarılı geçirdi dolayısıyla kutlama yapması çok normal. Peki biz Müslümanlara ne oluyor neyi kutluyoruz. Arakanda Budistler tarafından şehid edilen Müslümanların hallerini mi kutluyoruz. Yazıyı okurken belki benim çok karamsar ve kötümser olduğumu düşünürsünüz. Ama gerçekten benim aklıma bunların dışında hiçbir şey gelmiyor. Bunları düşünmek istemeyene de bir cevabımız vardır elbet.
 

Ülkemizdeki toplumsal olaylara değinirsek uyuşturucu bataklığı gittikçe derinleşiyor ,alkol melaneti almış başını gidiyor, spor gittikçe daha fazla afyonlaşıyor. Maalesef bunlarıda 2013 yılında azaltamadık ve bu haller var oldukça kötümser olmaya devam edeceğim. Çünkü kötülüklerin hakim olduğu bir yerde yaptığımız güzellikler bir nebze de olsa o kötülükleri azaltmıyorsa ve tam tersi o haller çoğalıyorsa kötümser olmak şart.
 

Evet 2013 yılı bitti. Sen neyin kutlamasını yapıyorsun Müslüman ceddin İranı ,Bizansı, Endülüsü Gıranadayı fethettiği zaman bile bu kadar kutlama yapmamıştı, sen ise kaybettiklerinle övünüp kutlamalar yapıyorsun. Zaman gafletten uyanma zamanı Allah bizi uyananlardan eylesin.
 

Enes Çetin / Kocaeli - Yaş: 19
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir