• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Algı operasyonu yapanlar küresel vizyondan rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mersin`de devam eden 6. Büyükelçiler Konferansı`nda yaptığı konuşmada, Mersin`in Kürt, Türk, Sünni ve Alevisiyle toplumun bir yansıması olarak bugünkü sosyo kültürel yapıyı aktardığını belirterek, Mersin`i anlatmak için doğrudan denizi anlatmak ve Tarsus`u unutmamak gerektiğini dile getirdi. Davutoğlu, Tarsus`un, bütün Ortadoğu`nun erdeminin doğuya-batıya doğru yürürken bir anda durak yaparak büyük bir kültürel dönüşüme zemin olduğunu belirtti.
 
Mersin`de ise Tarsus`tan farklı olarak modern bir tarihin izlerinin olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Süveyş`in açılmasının birçok açıdan Mersin`i etkilediğini ve buranın Afrika`ya kadar ilerleyen ticaret güzergahının merkezi olduğuna dikkati çekti.
 
"Anadolu`da olacaksınız, üç tarafınız denizlerle kuşatılmış olacak ve siz deniz ticareti düşünmeyeceksiniz" diyen Davutoğlu, hangi stratejik perspektifle kentlere anlam yüklendiğinin önemli olduğunun altını çizdi.
 
Yerelden ulusala, bölgesele ve küresele olan her adımı planlamak gerektiğinin önemine değinen Davutoğlu, "Türkiye`nin küresel bir aktör olmasını benimsemişseniz, geri adım atmayacaksınız. Bugün Türkiye ile ilgili algı operasyonu yapmaya çalışanlar, aslında Türkiye`nin ortaya koyduğu küresel vizyondan rahatsız olanlardır" diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir