• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Mimarlıkta yasal düzenlemeler acilen yapılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Kaya, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Gerçekleşen ziyarette, Mimarlık ve Müteahhitlik yapabilme şartlarının mutlaka düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan İbrahim Burkay, düzenleme yapılmaması durumunda ise her zaman şikâyet edilen plansız yapılaşma ve kaçak inşaat gibi sorunların artarak devam edeceğine dikkat çekti.

 

BTSO ile Mimarlar Odası Bursa Şubesi arasında ileriye yönelik yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgi paylaşımlarının yapıldığı ziyarette konuşan Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Kaya, “Mimarlık ve Müteahhitlik hakkında yasal düzenlemeler yapılması gerektiği ve inşaat sektörünün sağlam temeller üzerine oturtulması gerektiği kanısındayız.” dedi.

 

Yapılacak yasal düzenlemeler ile Mimarlık ve Müteahhitlik yapabilme şartlarının düzenlenmesi gerektiğini, bu düzenlemelerin yapılması durumunda iş sağlığı ve güvenliği konularında da önemli aşamalar kaydedileceğini belirten Kaya, düzenleme yapılmaması durumunda ise her zaman şikâyet edilen plansız yapılaşma ve kaçak inşaat gibi sorunların da artarak devam edeceğini savundu.
 

 

Daha modern bir Bursa için mimarların mesaisi şart!
Bursa’nın modern bir kent haline gelmesinde en önemli görevin mimarlara düştüğüne vurgu yapan İbrahim Burkay ise, “Şehrimiz tarihi sanayisi ve mimarisi ile Türkiye’nin adeta gözbebeği konumundadır. Var olan değerlerimizi kaybetmeden modernize olma yolunda mimarlarımızın yoğun mesai harcadığı hepimizin malumudur. Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin, bu yolda çok önemli projeler ve çalışmalar yapacağını düşünüyoruz. Bu çalışmalarda da talepler doğrultusunda her türlü işbirliğine ve ortaklığa hazırız.” şeklinde konuştu.  (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir