• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
"Halkın sağlığıyla oynayan teşhir ediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bursa Valiliğini ziyaret etti. Bakan Eker tarihi Valilik binasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa milletvekilleri ile bir araya geldi.

 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eker, bir gazetecinin gıda konusunda yeteri kadar denetim yapılmadığı iddiaları ve yeni yönetmelik değişikliliğinin bunun önünü açtığına yönelik sorusu üzerine Bakan Eker, “Biz yılda 500 bin denetim yapıyoruz. Gıda denetimi konusunda hassas davranıyoruz, vatandaşın da bize katkı sağlamasını temin edecek yöntemler geliştiriyoruz.” şeklinde cevapladı.
 

 

Bakan Eker şu şekilde konuştu: “Biz devraldığımızda Türkiye’de 35 – 36 bin civarında yıllık denetim yapılıyordu. Şu anda bir yılda 500 bin denetim yapılıyor. Bu sayıyı mukayese ederseniz zaten denetimlerin yeterli mi yetersiz mi olduğunu anlarsınız. İkincisi biz etkin denetimin yeni projelerini, araçlarını geliştirdik. Alo 174 de buna dahil. Hatta verdiğimiz idari ve adli cezaların dışında ilave olarak yeni bir kanun çıkarttık. Artık taklit ve tahşiş yapan, halkın sağlığıyla oynayan gıda firmalarını yakaladığımızda cezanın yanında bir de onları teşhir ediyoruz.

 

Vatandaşımıza “şu ürünün şu parti numarasında taklit tespit ettik.” diyoruz. Gıda denetimi konusunda hassas davranıyoruz."  (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir